Μενού
Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα
Εξιτήριο για τον Βασιλιά Κάρολο μετά από χειρουργική επέμβαση | AP Photos / Alberto Pezzali
  • Α-
  • Α+

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε σήμερα θεραπεία, ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ. Η διάγνωση έρχεται μετά από θεραπεία για διογκωμένο προστάτη, αν και το παλάτι λέει ότι δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με το skynews.com, το παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει τι είδους καρκίνο έχει ο βασιλιάς. Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε σχετικά: «Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης διαπιστώθηκε το ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία και στη συνέχεια διαγνώστηκε ως μορφή καρκίνου, Αυτή η δεύτερη πάθηση θα λάβει τώρα την κατάλληλη θεραπεία».

Οι γιατροί συνέστησαν στον μονάρχη να διακόψει οποιαδήποτε δημόσια καθήκοντα.

Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε θεραπεία σήμερα

Άλλη δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρει: «Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

«Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει την κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο», αναφέρεται ακόμα στη δήλωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε από το Sandringham στο Λονδίνο σήμερα το πρωί για να αρχίσει τη θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής. Απόψε βρίσκεται στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA