Ο Νάιτζελ Φάρατζ εμφανίζεται για πρώτη φορά ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Ipsos. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού Reform UK συγκεντρώνει την προτίμηση του 33% των ερωτηθέντων, έναντι 30% για τον σημερινό πρωθυπουργό.
Η δημοσκόπηση καταγράφει παράλληλα ενίσχυση της δημοτικότητας του Reform UK σε βασικά θέματα πολιτικής, όπως η οικονομία, η μετανάστευση, η φορολογία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του κ. Στάρμερ υποχωρεί, με το καθαρό ποσοστό αποδοχής του να μειώνεται κατά 3,5 μονάδες τον τελευταίο μήνα.
Παράλληλη έρευνα της YouGov δείχνει το Εργατικό Κόμμα να υποχωρεί στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μετά τις εκλογές, στο 17%, δέκα μονάδες πίσω από το Reform UK και μόλις μία μονάδα μπροστά από τους Πράσινους.
Σύμφωνα με την Ipsos, ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπάρεναμ, αξιολογείται επίσης ως καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον κ. Στάρμερ (26% έναντι 17%), ενώ το προβάδισμα του τελευταίου έναντι της προέδρου των Συντηρητικών Κέμι Μπάντενοκ περιορίστηκε μέσα σε έναν μήνα από τις 12 στις 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο κ. Φάρατζ δήλωσε ότι «είναι τιμή» για τον ίδιο η συγκεκριμένη εξέλιξη και ότι «δεν θα απογοητεύσει τους πολίτες».
- Αδιανόητο περιστατικό στο τραμ: Νεαροί παρενοχλούσαν επιβάτες με ερωτικό βοήθημα
- Ορεινή Μέλισσα: «Ήλπιζα να έχω γεννηθεί σε έναν καλύτερο κόσμο» – Η εξομολόγηση που ανησύχησε το διαδίκτυο
- Τατσόπουλος κατά Νατσιού για τη θεωρία της εξέλιξης: «Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος...»
- Οργή με το νέο σποτ του ΕΟΠΑΕ για την απεξάρτηση: Πώς υποβαθμίζει φορείς με ιστορία ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.