Οι αρχές στη Νότια Αφρική έχουν ανασύρει τουλάχιστον 60 πτώματα από το ορυχείο χρυσού Στίλφοντεϊν τις τελευταίες δύο ημέρες, ανακοίνωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ η αστυνομία.
Η αστυνομία άρχισε να πολιορκεί το ορυχείο τον Αύγουστο και απέκοψε τον εφοδιασμό με τρόφιμα και νερό στην προσπάθεια να αναγκάσει τους χρυσωρύχους να βγουν από αυτό για να τους συλλάβει στο πλαίσιο της καταστολής της παράνομης εξόρυξης.
Την Δευτέρα οι αρχές άρχισαν να ανασύρουν πτώματα και να απεγκλωβίζουν επιζώντες από το ορυχείο χρυσού σε βάθος μεγαλύτερο των δύο χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας έναν μεταλλικό κλωβό, σε μια επιχείρηση που θα συνεχιστεί για μέρες.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι 51 πτώματα είχαν ανασυρθεί χθες μέχρι τις 23:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), που προστίθενται στα 9 τα οποία είχαν ανασυρθεί την Δευτέρα.
Χθες 106 επιζώντες απεγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν για παράνομη εξόρυξη, πρόσθεσε η αστυνομία.
- Ο καταγεγραμμένος βρυκόλακας που τρομοκράτησε τη Μύκονο
- Μαριάντα Πιερίδη: «Το κεφάλαιο γάμος έκλεισε για μένα – Η επόμενη νύφη θα είναι η σύζυγος του γιου μου»
- Καρχαρίες στην Ελλάδα: «Η τρομολαγνεία βασίζεται στην άγνοια, δεν τρώνε ανθρώπους»
- Τζένη Καρέζη: Η πρώτη και τελευταία φορά που η αξέχαστη ηθοποιός έγινε ξανθιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.