Νέες εξελίξεις στη δίκη για την υπόθεση της Μαρίν Λεπέν, με τον γενικό εισαγγελέα του Παρισιού να προτείνει κατά τη διάρκεια της σημερινής του αγόρευσης την επικύρωση των ποινών που επιβλήθηκαν πρωτοδίκως σε βάρος της.
Σημειώνεται, πως η Μαρίν Λεπέν αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της εικονικής απασχόλησης στελεχών του κόμματος της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την περίοδο 2004 – 2026.
Μεταξύ των ποινών που ζήτησε ο εισαγγελέας να επικυρωθούν είναι και η πενταετής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Αν το εφετείο του Παρισιού, που θα εκδώσει την τελική του απόφαση λίγο πριν το καλοκαίρι, επιβάλλει την ίδια την ποινή, τότε η Μαρίν Λεπέν δεν θα έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2027.
Αντίθετα αν αποφασίσει την επιβολή ποινής στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι το πολύ δύο ετών τότε θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της γαλλικής Δημοκρατίας.
- Ελεονώρα Μελέτη: «Υπάρχει ιστοσελίδα που έχει πάρει φωτογραφίες μας και μας έχει ξεγυμνώσει»
- Η μακρά λίστα με τους 36 κατηγορούμενους στη δίκη για τα Τέμπη: Ποιοι αντιμετωπίζουν ισόβιες ποινές
- Γιατί το 1923 δεν γεννήθηκε κανένας Έλληνας για 13 ημέρες; Η απίστευτη ιστορία
- Ο σεφ που συνελήφθη δύο φορές γιατί έδινε φαγητό σε άστεγους
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.