Είναι νέοι, ηλικιωμένοι, λεπτοί, παχουλοί, μαύροι, λευκοί. Ανάμεσά τους βρίσκονται πυροσβέστες, οδηγοί φορτηγού, στρατιώτες, σεκιουριτάδες, ένας δημοσιογράφος ακόμα και ένας dj.
Αυτοί είναι οι 50 άντρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό υπό την παρότρυνση και την καθοδήγηση του συζύγου της, Ντομινίκ, σε μία υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη στη Γαλλία και όχι μόνο.
Όπως αναφέρει το BBC, το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν μία μικρογραφία της γαλλικής κοινωνίας, τους έχει δώσει το προσωνύμιο «Monsieur-Tout-Le-Monde (Mr Everyman - «κύριος Ο καθένας»).
Οι περισσότεροι από τους 50, προέρχονται από πόλεις και χωριά σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το χωριό της Πελικό, το Μαζάν.
Βιασμός Ζιζέλ Πελικό: Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι
«Καθημερινοί άνθρωποι κάνουν εξωπραγματικά πράγματα», λέει ο Αντουάν Μινιέ, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τρεις κατηγορούμενους.
«Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια κατάσταση -καλά, ίσως όχι ακριβώς σαν αυτή - αλλά θα μπορούσαν να είναι επιρρεπείς στο να διαπράξουν ένα σοβαρό έγκλημα», είπε στο BBC.
Ο 69χρονος Joseph C, ένας προπονητής που έχει αποσυρθεί και παππούς, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 4 ετών για σεξουαλική επίθεση, εφόσον κριθεί ένοχος. Αυτή είναι η πιο ήπια ποινή που ζητούν οι εισαγγελείς.
Ο 63χρονος Romain V, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 18 ετών. Ήταν θετικός στον HIV και κατηγορείται ότι βίασε την Πελικό σε έξι διαφορετικές περιστάσεις χωρίς προφύλαξη, παρότι ο δικηγόρος του είπε στο δικαστήριο ότι υποβαλόταν σε χρόνια θεραπεία και δεν θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό.
Ο Ντομινίκ Πελικό έχει αποδεχθεί όλες τις κατηγορίες εις βάρος του και είπε στο δικαστήριο πως και οι 50 συγκατηγορούμενοί του, είναι ένοχοι επίσης.
Τα στοιχεία από τα βίντεο δείχνουν ότι κανείς από αυτούς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν σπίτι των Πελικό. Αλλά η πλειοψηφία αμφισβητεί σθεναρά τις κατηγορίες για επιβαρυντικό βιασμό που θα επέφερε βαριές ποινές.
Υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να κριθούν ένοχοι γιατί δεν γνώριζαν ότι η Ζιζέλ Πελικό δεν ήταν σε θέση να δώσει τη συγκατάθεσή της.
«Το σώμα μου την βίασε, αλλά ο εγκέφαλός μου όχι», είπε ο εθελοντής πυροσβέστης Christian L.
Ο 54χρονος υδραυλικός Ahmed T, παντρεμένος για 30 χρόνια, είπε ότι αν ήθελε να βιάσει κάποια δεν θα επέλεγε μία στην ηλικία της Πελικό.
Ο 40χρονος άνεργος Redouane A, υποστηρίζει ότι εάν ήταν να βιάσει την Ζιζέλ, δεν θα επέτρεπε στον σύζυγό της να τραβάει βίντεο.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι τρομοκρατήθηκαν από τον Ντομινίκ Πελικό ενώ ένας δικηγόρος τον χαρακτήρισε «απεχθή χαρακτήρα».
Κάποιοι άλλοι λένε ότι τους πρόσφερε (σ.σ. ο Πελικό) ποτά που είχαν μέσα ναρκωτικά και για αυτό δεν μπορούν να θυμηθούν την συνεύρεση, σε αντίθεση με τον Πελικό που έχει αρνηθεί ότι το έκανε αυτό ποτέ.
Οι πιο πολλοί λένει ότι τους χειρίστηκε ο Πελικό και τους ξεγέλασε, λέγοντάς τους ότι παίρνουν μέρος σε ένα σε σεξουαλικό συναινετικό παιχνίδι.
«Όλοι ήξεραν, δεν μπορούν να το αρνηθούν», καταλήγει ο δικηγόρος.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.