Μενού
Η Ruby Franke στο πλευρό του δικηγόρου της
Η Ruby Franke στο πλευρό του δικηγόρου της | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μία Youtuber από τις ΗΠΑ άγγιξε το άκρον άωτον της ειρωνείας, αφού μέσω του καναλιού της έδινε γονικές συμβουλές, την ίδια στιγμή που μέσα στο σπίτι της η κακοποίηση των παιδιών της ήταν καθημερινότητα.

Η Ruby Franke ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου την ενοχή της σε τέσσερις κατηγορίες για βαριά παιδική κακοποίηση «με βαθύτατη λύπη για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου».

Δασκάλα που δίδασκε

Η πρώην σταρ του YouTube, η οποία κάποτε είχε περισσότερους από δύο εκατομμύρια subscribers στο κανάλι της, φαίνεται σε δημοσίευμα του BBC τη Δευτέρα (18/12) να φοράει ριγέ φόρμα φυλακής καθώς στέκεται στο εδώλιο.

Συνελήφθη τον Αύγουστο στο σπίτι της πρώην συντρόφου της, Jodi Hildebrandt, όταν ο γιος της Franke, υποφέροντας από ασιτία, το έσκασε από το σπίτι τους στο Άιβινς της Γιούτα και ζήτησε από έναν γείτονα φαγητό και νερό. Ο 12χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι η κυρία Hildebrandt είχε δέσει με σκοινί τους αστραγάλους και τους καρπούς του πριν δραπετεύσει από το σπίτι της τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Το αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «λόγω των σοβαρών τραυμάτων του από το δέσιμο με σχοινί και από τον υποσιτισμό του», δήλωσαν τότε οι αρχές. Όταν διεξήχθη έρευνα στο σπίτι της γυναίκας, η κόρη της βρέθηκε επίσης υποσιτισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τελικά και τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά της τέθηκαν υπό κρατική επιμέλεια.

Η εκτεταμένη κακοποίηση της Franke διαφαινόταν στις πρακτικές που συζητούσε μέσω του καναλιού της. Στα βίντεό της, πρέσβευε σκληρά μέτρα νουθεσίας όπως η στέρηση γευμάτων, ενώ η πραγματική εικόνα ήταν πολύ πιο ζοφερή. Πέρα από το δέσιμο και τη λιμοκτονία, ο μεγαλύτερος γιος της κατήγγειλε ότι αναγκαζόταν να κοιμάται μέσα σε μεγάλες σακούλες ως συχνή τιμωρία.

Το κανάλι της Franke στο Youtube έχει πλέον απενεργοποιηθεί, ενώ αναμένεται ο ορισμός ημερομηνίας για την ανακοίνωση της ποινής της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA