Μενού
Το αγροτικό υπόστεγο που έγινε σπίτι
Το αγροτικό υπόστεγο που έγινε σπίτι | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένα ζευγάρι, η Φιν και ο Τζον, πούλησε ότι είχε και δεν είχε για να μετακομίσει σε ένα μικροσκοπικό αγροτικό υπόστεγο της Τζώρτζια των ΗΠΑ και αποκαλύπτουν πως καταφέρουν να εξοικονομούν χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο χωρίς να χρεώνονται. 

«Καταλάβαμε πως όταν είμαστε μαζί σε έναν μικρό χώρο το απολαμβάναμε περισσότερο», είπε ο 61χρονος άνδρας που μαζί με την 44χρονη σύζυγο του έκαναν τη διαφορά.

Γνωρίστηκαν το  2010 μέσα από το διαδίκτυο και ερωτεύτηκαν παρόλο που εκείνος έμενε στο Μαϊάμι και εκείνη στο Λονδίνο. Το 2012 παντρεύτηκαν και αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους. 

Όλα για χάρη της συζύγου του

Σύμφωνα με τη New York Post, η ιδέα για το μικροσκοπικό σπίτι ήρθε από τη 44χρονη η οποία έχοντας καταγωγή από την Ταϊλάνδη ένιωθε πως θέλει να μείνει σε ένα μικρότερο σπίτι: «Όταν τον γνώρισα ήξερα πώς ήθελα να ζήσω τη ζωή μου και δεν ήταν τόσο εύκολα να τον πείσω», είπε η 44χρονη. 

Τελικά, όμως τον έπεισε και αγόρασαν ένα υπόστεγο για 6.500 δολάρια: «Πουλήσαμε σχεδόν όλα τα υπάρχοντα μας στο Μαϊάμι και στο Λονδίνο και αγοράσαμε το πρώτο μας υπόστεγο. Η Φιν ήθελε να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι. Όταν ξεκινήσαμε περίπου έξι μήνες μετά, νόμιζα ότι κάναμε λάθος γιατί δεν θα είχαμε ποτέ χώρο. Αλλά δώδεκα χρόνια μετά μου αρέσει ο μικρός μας χώρος και δεν μπορώ να φανταστώ να ζω διαφορετικά».

Το σπίτι τους

Το σπίτι τους τροφοδοτείται από ηλιακή και θερμική ενέργεια. Χρησιμοποιούν βιοαέριο, δημιουργώντας αέριο μαγειρέματος από λιπασματοποιήσιμα απόβλητα όπως το κρέας. 

Αργότερα τα πράγματα άλλαξαν, με το ζευγάρι να επεκτείνει τη γη του κατά 16 στρέμματα δίνοντας 86 χιλιάδες δολάρια σε πρόσθετες κατασκευές με καμπίνες, θόλους και μικροσκοπικά σπίτια τα οποία νοικιάζουν στο Airbnb

Οι ίδιοι λένε πως με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει να βγάζουν 3 με 5 χιλιάδες δολάρια το μήνα, έχοντας τα Airbnb σπίτια τους ως την κύρια πηγή εισοδήματος χωρίς να έχουν υποθήκη.

Ακόμα διοργανώνουν μικρά φεστιβάλ στο κτήμα τουςμε τους ίδιους να λένε ότι ζουν ονειρεμένα: «Κάθε πρωί σηκώνομαι και λέω «ζω το όνειρο», έτσι οραματιζόμουν ότι θα ζούσα τη ζωή μου», είπε η Φιν.

Δείτε επίσης:

Εκτέλεση στο Παλαιό Φάληρο: Πώς έγινε η ενέδρα θανάτου στον 60χρονο έξω από το σπίτι του

Βασίλης Βασιλικός: Όταν οι ΗΠΑ τον θεωρούσαν αρχηγό της «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη»

Πατέρας θυσιάστηκε για τον γιο του - Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν να ξεψυχήσει

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA