Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μια γυναίκα κατανάλωσε ληγμένη σάλτα πέστο και κατέληξε να νοσηλεύετε σε νοσοκομείο για ένα χρόνο. Η 47χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία είπε πως αγόρασε την σάλτσα στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 και την κατανάλωσε στα τέλη Ιανουαρίου του 2022.

Η ίδια ανέφερε πως το προϊόν δεν ανέγραφε πάνω ημερομηνία λήξης, χωρίς να έχει λάβει κάποια συγκεκριμένη οδηγία ως προς τη φύλαξη του προϊόντος. 

«Το σώμα μου δεν ένιωθε καλά, η αναπνοή μου είχε χειροτερέψει και ένιωθα την γλώσσα μου να μυρμηγκιάζει» είπε η γυναίκα. Τότε ξεκίνησε να πάει στο νοσοκομείο - 20 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της -  και την ώρα που πάρκαρε ένιωσε το σώμα της να μην λειτουργεί. 

«Δεν μπορούσα να κουνήσω το σώμα μου και έτσι πετάχτηκα έξω από το αυτοκίνητο.Τότε είδα έναν υπάλληλο με αναπηρικό καροτσάκι, τον φώναξα και στη συνέχεια με πλησίασε και με βοήθησε να μπω στο νοσοκομείο».

Διαγνώστηκε με αλλαντίαση 

Έκανε εμετό και δυσκολευόταν να αναπνεύσει με τους γιατρούς να αποφασίζουν πως θα χρειαστεί εξέταση αξονικής τομογραφίας. Ο νευρολόγος ανακάλυψε πως ήταν σχεδόν παράλυτη, με τη γυναίκα να μπορεί να κουνήσει μονάχα τα δύο δάχτυλα των ποδιών της. 

Αμέσως μετά διαγνώστηκε με αλλαντίαση, η οποία είναι η τοξίνη που παράγεται από βακτήρια και επιτίθεται στο νευρικό σύστημα. Συχνά, η αλλαντίαση προκύπτει από σπιτικά τρόφιμα που δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά. Μπορεί επίσης να συμβεί όταν μια πληγή εκτίθεται σε βακτήρια.

Τα συμπτώματα της είναι η ξηροστομία, δυσκολία στην ομιλία και την κατάποση, αίσθηση αδυναμίας στο πρόσωπο, διπλή όραση, θολή όραση, πτώση των βλεφάρων, εμετό, ναυτία, κράμπες στο στομάχι και παράλυση.

Η θεραπεία 

Η γυναίκα δέχτηκε χορήγηση από φάρμακα κατά της ασθένειας καθώς και φυσικοθεραπεία ώστε να επανέλθει το σώμα της. Χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για έναν χρόνο και να παρακολουθείται καθημερινά από τους γιατρούς. 

Μόλις πρόσφατα βγήκε από το νοσοκομείο σε καλύτερη κατάσταση. «Αναπνέω χωρίς βοήθεια εδώ και εννέα μήνες, κάτι που είναι καλό σημάδι. Έχω τη βοήθεια ενός περιπατητή για να με βοηθήσει να μετακινηθώ, αλλά είναι ακόμα δύσκολο» λέει η γυναίκα για την πρόοδο της. 

Σύμφωνα με την Independent, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κάποιος την αλλαντίαση είναι η σωστή φύλαξη των τροφίμων, ειδικά η ψύξη εκείνων που είναι σε κονσερβοποιημένη τροφή.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.