Έφυγε από τη ζωή ο Κλοντ Πικάσο, γιος του ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Ζαν-Ζακ Νουέρ. «Πέθανε στην Ελβετία, σε ηλικία 76 ετών», ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου.
Ο Κλοντ Ρουίθ Πικάσο ήταν από το 1989 έως το 2023 διαχειριστής της κληρονομιάς του Πικάσο και αρμόδιος για θέματα που αφορούσαν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του εμβληματικού καλλιτέχνη. Τον περασμένο Ιούλιο είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποσυρθεί, αφήνοντας τη θέση του στην αδερφή του, Παλόμα.
Ο Πάμπλο Πικάσο απέκτησε τέσσερα παιδιά, τα τρία εκτός γάμου. Ο μεγαλύτερος γιος του, ο Πάουλο, τον οποίο έφερε στον κόσμο η πρώτη του σύζυγος Όλγα Χοχλόβα, πέθανε το 1975. Η Μάγια, κόρη της Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ, έφυγε από τη ζωή το 2022. Ο Κλοντ και η Παλόμα ήταν καρποί της σχέσης του με τη γαλλίδα ζωγράφο Φρανσουάζ Ζιλό.
Ο Κλοντ Πικάσο ήταν παντρεμένος με τη Σιλβί Βοτιέ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ζασμέν και τον Σολάλ.
- Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη: Εξετάζεται το οπαδικό κίνητρο
- Σταύρος Λάλας: «Αυτός που έδωσε την πληροφορία στην Τσουδερού έκανε το λάθος»
- Ο Τραμπ έχει φάει κόλλημα με αυτά τα παπούτσια και τα κάνει δώρο σε όλους - Γιατί κάποιοι γελάνε μ' αυτά;
- Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.