Μενού
Bowser
Bowser | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Ένας χάκερ, που φυλακίστηκε λόγω της εμπλοκής του με πειρατικό λογισμικό που διένεμε για παιχνίδια της Nintendo, αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος, αλλά πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τον Γολγοθά των 14 εκατομμυρίων δολαρίων που χρωστά σε ζημίες.

Την ιστορία του κατέγραψε ο Guardian. Τον Απρίλιο του 2023, o 54χρονος προγραμματιστής ονόματι Gary Bowser (χωρίς πλάκα), αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 14 από τους 40 μήνες της ποινής του, λόγω καλής διαγωγής.

Ο πραγματικός villain

Από τότε που ήταν παιδί, η ζωή του Bowser περιστρεφόταν γύρω από τα ηλεκτρονικά. Ο πατέρας του ήταν μηχανολόγος μηχανικός και του έμαθε πώς να καλωδιώνει μοντέλα τρένων και περίπλοκα υπολογιστικά συστήματα. Ως έφηβος είχε ήδη μια επιχείρηση υπολογιστών, με τα έσοδα της οποίας συντηρούσε τον συνταξιούχο πατέρα του.

Στην πορεία κατάφερε να ανοίξει ένα internet cafe, όπου οι θαμώνες έπαιζαν τα πάντα από Counter-Strike μέχρι Dance Dance Revolution, και επισκεύαζε hardware για να βγάζει τα προς το ζην. Τελικά μετακόμισε στη Δομινικανή Δημοκρατία το 2010. Από εκεί ξεκίνησε η ιστορία του ως ο πιο σεσημασμένος (πραγματικός) κακούργος της Nintendo.

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 ήρθε σε επαφή με την Team Xecuter, μια ομάδα που παράγει «πειραγμένα» USB τσιπ για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας κατά της πειρατείας στο Nintendo Switch και σε άλλες κονσόλες, επιτρέποντάς τους να κατεβάζουν, να τροποποιούν και να παίζουν παράνομα παιχνίδια.

Η σύλληψη

Στην αρχή ο Bowser απλά ασχολούταν με την ενημέρωση του ιστοτόπου τους, αλλά με τον καιρό απέκτησε όλο και πιο ενεργό ρόλο. «Άρχισα να γίνομαι μεσάζων ανάμεσα στους developers και στους πελάτες όπου κατέληγαν τα modding chips, που δοκίμαζαν τα παιχνίδια», λέει.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, συνελήφθη σε μία επιχείρηση τόσο ξαφνική, που το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε δελτίο τύπου όπου καυχιόταν για το κατόρθωμα της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο Bowser συνελήφθη στο απόγειο της πανδημίας, η οποία περιέπλεξε τα πάντα. Μεταφερόταν από φυλακή σε φυλακή, αναγκάστηκε να εκτίσει πολλές μέρες σε απομόνωση λόγω υγειονομικών περιορισμών, και από πάνω νόσησε επανειλημμένα με κορονοϊό.

Ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, έφαγε ακόμα ένα «χαστούκι», υπό μορφή πολιτικής αγωγής από τη Nintendo. Μεταξύ των αστικών και ποινικών υποθέσεων, διατάχθηκε να πληρώσει 14,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την αποφυλάκισή του όμως, δηλώνει πως βλέπει τα πράγματα πιο αισιόδοξα: «Θα τους πληρώσω ό,τι μπορώ, που δεν θα είναι πολλά χρήματα βέβαια, αυτό είναι σίγουρο. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα». 

Ο ένας Bowser σωφρονίστηκε λοιπόν, για να δούμε τι θα γίνει με τον άλλο.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA