Μενού
kypros-ratsismos
Ξυλοδαρμός στην Κύπρο | Glomex - @Alpha
  • Α-
  • Α+

Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν την περασμένη Παρασκευή (01/09) στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λεμεσό, όπου ακροδεξιοί πραγματοποίησαν πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν περιουσίες και να τραυματίστουν αρκετούς ανθρώπους.

Μάλιστα, βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με ένα νέο να δείχνει ακροδεξιούς να χτυπούν με μανία έναν Σύρο άστεγο έξω από κουρείο στην ευρύτερη περιοχή. Ο άνδρας φαίνεται να κοιμάται, προτού οι κουκουλοφόροι αρχίζουν να του πετούν διάφορα αντικείμενα και στη συνέχεια του επιτίθενται βάναυσα.

Στο κρεσέντο ρατσιστικής βίας αποτυπώνεται, παράλληλα, ένας ακόμη κουκουλοφόρος, ο οποίος κρατώντας λοστό, τον χτυπά επανειλημμένα στο χέρι και στο σώμα. Αφού τον ξυλοκοπούν βάναυσα, τον βγάζουν στην αυλή.

Τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό

Προτού εξαφανιστούν, απομακρύνουν τον άνθρωπο και φαίνονται στο σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο να βάζουν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, κάνοντας το κουρείο παρανάλωμα του πυρός.

Ο Τασίρ, ιδιοκτήτης του κουρείου, ο οποίος βρίσκεται στο νησί τα τελευταία 15 χρόνια, μίλησε για το εάν φοβάται μετά την επίθεση, αναφέροντας πως «μας στέλνουν μηνύματα ότι θα έρθουν ξανά, αλλά τώρα που βλέπουμε ότι όλος ο κόσμος είναι δίπλα μας, δεν φοβόμαστε». Ο άνθρωπος, που ήταν άστεγος και κοιμόταν έξω από κουρείο, είναι ο αδερφός του Τασίρ, ο οποίος δεν έχει βρει σπίτι ακόμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA