Όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε αγωγή την Παρασκευή εναντίον υπέβαλε την Παρασκευή μήνυση κατά της εταιρείας News Corp, ιδιοκτήτριας της Wall Street Journal, του Ρούπερτ Μέρντοκ και δύο δημοσιογράφων της WSJ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη νότια Φλόριντα.
Η αγωγή περιλαμβάνει κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση, δυσφήμιση δια του Τύπου και προσβολή, ισχυριζόμενη ότι το δημοσίευμα ήταν «ψευδές, κακόβουλο και συκοφαντικό», αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Η αγωγή έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με μια ευχητήρια κάρτα για τα 50ά γενέθλια του Τζέφρι Έπσταϊν που φέρεται να έστειλε ο Τραμπ το 2003 και η οποία περιελάμβανε ένα σεξουαλικά υπονοούμενο σχέδιο και μια γενικόλογη αναφορά σε... μυστικά.
Η επιστολή περιείχε ένα άσεμνο σκίτσο γυμνής γυναίκας (κατά την WSJ από το χέρι του Τραμπ) και τη φράση: «εύχομαι κάθε μέρα να είναι ένα ακόμα υπέροχο μυστικό».
Ο Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά ότι την έγραψε, χαρακτηρίζοντάς την «πλαστή».
Οι βοηθοί του Τραμπ αναμενόταν επίσης την Παρασκευή να ζητήσουν από ένα δικαστήριο να δημοσιοποιήσει τις καταθέσεις ενόρκων σχετικά με τον Έπσταϊν..
Ο Τραμπ διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Journal, το οποίο το Reuters δεν έχει επαληθεύσει. Ο Τραμπ προειδοποίησε τον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον ιδρυτή της News Corp τη μητρική εταιρεία της εφημερίδας, για νομικές συνέπειες.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε προαναγγείλει τη μήνυση κατά του Μέρντοχ, αναφέροντας σε ανάρτηση που έκανε την Πέμπτη στην πλατφόρμα Truth Social πως αδημονούσε να δει «τον Ρούπερτ Μέρντοχ να καταθέτει σχετικά με τη μήνυση εναντίον του και της “γεμάτης σκουπίδια” εφημερίδας του, της Wall Street Journal. Αυτή θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία».
Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την άρση του δικαστικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση καταθέσεων που δόθηκαν σε επιτροπή ενόρκων, στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας σε βάρος του Έπστιν.
Ο χρηματιστής Τζέφρι Έπστιν συνελήφθη και κατηγορήθηκε τον Ιούλιο του 2019 για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση συμμορίας με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Έναν μήνα αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του και, με βάση το επίσημο πόρισμα, αυτοκτόνησε. Ο θάνατος αυτού του φίλου πολλών σταρ και ισχυρών πολιτικών τροφοδότησε πλήθος συνωμοσιολογικών θεωριών, σύμφωνα με τις οποίες τον δολοφόνησαν για να εμποδίσουν τις αποκαλύψεις που θα έκανε για ιδιαίτερα προβεβλημένα πρόσωπα.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο αμερικανός πρόεδρος ξιφουλκεί κατά μέσων μαζικής ενημέρωσης που, όπως λέει, επιδίδονται σε εκστρατεία «fake news».
«Καταθέσαμε μόλις μια ηχηρή μήνυση εναντίον όλων όσοι εμπλέκονται στη δημοσίευση του ψευδούς, κακόβουλου, δυσφημιστικού, FAKE NEWS “άρθρου” σε αυτήν την άχρηστη “πατσαβούρα”, την Wall Street Journal. Αυτή η ιστορική νομική ενέργεια ασκείται κατά των αποκαλούμενων συγγραφέων αυτής της δυσφήμησης, της πλήρως ατιμασμένης πλέον WSJ, καθώς και των εταιρικών ιδιοκτητών και συνεργατών της, με τον Ρούπερτ Μέρντοχ και τον Ρόμπερτ Τόμσον (όποιος κι αν είναι ο ρόλος του!) στην κορυφή της λίστας», γράφει ο Τραμπ και συνεχίζει: «Με αίσθημα υπερηφάνειας, έχουμε καταστήσει υπόλογους το ABC και τον Τζορτζ Σλοπαντόπουλος (σ.σ. τον Τζορτζ Στεφανόπουλος), το CBS και την (εκπομπή) 60 Minutes, τα fake βραβεία Πούλιτζερ και τόσους άλλους που ασχολούνται και προωθούν αηδιαστικά ΨΕΜΑΤΑ, ακόμη και ΑΠΑΤΗ, στον αμερικανικό λαό».
«Αυτή η μήνυση δεν κατατέθηκε μόνο εκ μέρους του αγαπημένου σας προέδρου, ΕΜΟΥ, αλλά προκειμένου επίσης να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς οι οποίοι δεν θα ανέχονται πλέον τις αυθαίρετες αδικίες των MME με τα Fake News (σ.σ. τις ψευδείς ειδήσεις). Ελπίζω ο Ρούπερτ και οι “φίλοι” του να ανυπομονούν για τις πολύωρες καταθέσεις και μαρτυρίες στις οποίες θα κληθούν σε αυτήν την υπόθεση», αναφέρει ο αμερικανός πρόεδρος.
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.