Μενού
Πύλη στη Νέα Υόρκη
Άνδρας με τον σκύλο του βλέπει κατοίκους του Δουβλίνου | AP Photos / Seth Wenig
  • Α-
  • Α+

Στο προσωρινό κλείσιμο της πύλης (σ.σ. πρόκειται περί καλλιτεχνικού έργου) που συνέδεε –σε ζωντανή σύνδεση– τη Νέα Υόρκη με το Δουβλίνο αποφάσισαν οι δημιουργοί του, σύμφωνα με το BBC.

Οι δημιουργοί του έργου πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από λίγες ημέρες λειτουργίας της, καθώς όπως μεταδίδει το BBC, η συμπεριφορά των κατοίκων των δύο πόλεων ήταν «ανάρμοστη».

Η viral πύλη, που συνέδεε Νέα Υόρκη με Δουβλίνο, προσέφερε μια συνεχή ζωντανή ροή που προβαλλόταν σε μια κυκλική οθόνη και στις δύο πόλεις, γεγονός που «εκμεταλλεύτηκαν» αρκετοί για να κάνουν «πλάκα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η influencer από τη Νέα Υόρκη, που σήκωσε την μπλούζα και έδειξε το στήθος της και ο εργαζόμενο από το Δουβλίνο, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και έμεινε ημίγυμνο από τη μέση και κάτω.

Παράλληλα, μέσα στα κακεντρεχή αστεία συμπεριλαμβανόντουσαν φωτογραφίες από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με τους διοργανωτές να αναφέρουν πως θα βρουν εναλλακτικούς τρόπους, για να αποφύγουν ανάλογες συμπεριφορές.

Οι εικόνες από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου από χρήστη του Δουβλίνου καταγράφηκε από την πλευρά της Νέας Υόρκης. Το υλικό έχει έκτοτε αναρτηθεί και έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου δήλωσε ότι η εγκατάσταση απενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ η Flatiron Nomad Partnership στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι διακόπηκε μέχρι την Τετάρτη.

«Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλες αυτές τις ενέργειες, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και αυτές θα τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες 24 ώρες» σημείωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Από πλευράς της, η Flatiron Nomad Partnership δήλωσε ότι θα εγκαταστήσει ενημερώσεις λογισμικού «για να περιορίσει ανάλογες συμπεριφορές που εμφανίζονται στη ζωντανή μετάδοση».

«Πρόσθεσε ότι θα τοποθετήσει περισσότερο προσωπικό και εμπόδια στο χώρο έξω από το κτίριο Flatiron στο Μανχάταν για να αποτρέψει τον κόσμο να έχει τόσο εύκολη πρόσβαση στην πύλη».

Διαβάστε επίσης

Άγριος τσαμπουκάς on air ανάμεσα σε Γλαβίνα και Βούλτεψη για υγεία και... μνημόνια

Η τέλεια «ληστεία» στον Τροχό της Τύχης - Έλυσε τον γρίφο στο μηδέν και κέρδισε το αυτοκίνητο

Η νοικοκυρά Ούρσουλα Κουτσίνσκι που έκλεψε τα μυστικά της ατομικής βόμβας για λογαριασμό της ΕΣΣΔ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA