Μια σειρά από εκρήξεις που οφείλονταν σε κατασκευασμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς σημειώθηκαν κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Εμανουέλ Μακρόν στη Δαμασκό, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας.
Το Al Jazeera αναφέρει δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο Υπουργείο Τουρισμού στη συριακή πρωτεύουσα, μερικά μέτρα μόνο από το δωμάτιο του Γάλλου προέδρου.
Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Συρίας έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Άγκυρα την Τρίτη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου Αχμέντ αλ Σάρα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν άκουσε τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Συρίας το πρωί της Τρίτης, ανέφερε το γραφείο του.
«Ο Μακρόν έφυγε από το ξενοδοχείο ένα τέταρτο πριν από τις εκρήξεις» αναφέρουν και συριακά ΜΜΕ.
Οι αιτίες τoυς παραμένουν άγνωστες, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. «Ο Αλ Σάρα δέχθηκε τον Μακρόν στο προεδρικό ανάκτορο του λαού» αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων μετά τις εκρήξεις. Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που φαίνεται να δείχνουν τους δυο άνδρες στο παλάτι.
- Πώς λέμε Αθήνα, καμία σχέση: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς
- Λύκοι στη Μακεδονία υιοθέτησαν αδέσποτο κουτάβι, και το φροντίζουν καλύτερα από ανθρώπους
- Η μοναδική φορά που ελληνικό δικαστήριο έκρινε μία βομβιστική ενέργεια με πολιτικά κριτήρια
- Ξέσπασε η Ανθή Βούλγαρη: «Αυτό είναι πάρα πολύ κακό να το λέει γυναίκα σε γυναίκα - Συνεννοηθήκαμε;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.