Μενού
Χούθι
Μαχητές των Χούθι στην Υεμένη | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς σύμφωνα με το Sky News, υπάρχουν πληροφοριες πως χτυπήθηκε –πυραυλικά– πλοίο 95 ναυτικά μίλια ανοικτά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη.

«Περιστατικά στα 95 ναυτικά μίλια ανοικτά του λιμανιού του Άντεν της Υεμένης» φέρεται να έλαβε το Γραφείο Ναυτικών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Το UKMTO έλαβε μια αναφορά για ένα περιστατικό 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν της Υεμένης. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα», έγραψε η υπηρεσία στο Twitter, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για «χτύπημα σε πλοίο από πύραυλο».

Το UKMTO συνέστησε στα σκάφη να πλέουν στην περιοχή με προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες απειλές από τους Χούθι

Οι αντάρες Χούθι της Υεμένης προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ. 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Χούθι δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (15/1) ότι η θέση της οργάνωσης δεν έχει αλλάξει μετά τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αεροπορικά πλήγματα.

«Οι επιθέσεις για να αποτραπούν τα ισραηλινά πλοία ή αυτά που κατευθύνονται προς λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης θα συνεχιστούν» δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ στο Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα αιτήματα της οργάνωσης συνεχίζουν να είναι να δοθεί τέλος στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο και το νότιο τμήμα του θύλακα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA