Ο πάπας Φραγκίσκος επιστρέφει αύριο Κυριακή 23 Μαρτίου στο Βατικανό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα (22/3) ο καθηγητής Σέρτζιο Αλφιέρι.
Πρόκειται για τον επικεφαλής της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του πάπα Φραγκίσκου στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης.
Μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, θα ακολουθήσει μια περίοδος ανάπαυσης δυο μηνών για τον ποντίφικα, με συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα ο πάπας Φραγκίσκος ταλαιπωρείται από πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.
Εξήγησε επίσης, ότι ο πάπας θα ξαναρχίσει βαθμιαία να μιλά χωρίς προβλήματα και δυσκολίες που είναι φυσικό να δημιουργήθηκαν λόγω του οξυγόνου υψηλής ροής.
Πάπας Φραγκίσκος: Τι ανακοίνωσαν οι γιατροί
Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής Αλφιέρι, ο πάπας δεν υποφέρει στη φάση αυτή από σοβαρές λοιμώξεις. Η διπλή πνευμονία δεν υφίσταται πλέον, αλλά υπάρχουν ακόμη ίχνη πολυμοκροβιακής λοίμωξης.
Στο άμεσο μέλλον, ο Φραγκίσκος θα χρησιμοποιεί όταν νιώθει την ανάγκη οξυγόνο στο Βατικανό και, όπως ανακοινώθηκε, πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αύριο το μεσημέρι, θα χαιρετήσει τους πιστούς από το δωμάτιό του στο Τζεμέλι.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.