Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε, επισήμως, πως υποψιάζεται το Twitter/X, ότι παραβιάζει τους κανόνες της σε τομείς όπως η αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου και η παραπληροφόρηση.

Ο Επίτροπος της Κομισιόν Τιερί Μπρετόν παρουσίασε τις φερόμενες παραβάσεις σε ανάρτηση στην ίδια την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Σημείωσε πως το Twitter, που ανήκει στον Έλον Μασκ, θεωρείται ύποπτο για παραβίαση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τη διαφάνεια, αλλά και για παραπληροφόρηση.

«Η Επιτροπή θα διερευνήσει τώρα τα συστήματα και τις πολιτικές του Twitter σχετικά με ορισμένες ύποπτες παραβάσεις. Δεν προδικάζει την έκβαση της έρευνας» ανέφερε. 

Από πλευράς της, η εταιρεία επεσήμανε πως «συνεργάζεται με τη ρυθμιστική διαδικασία» και τόνισε τη σημασία να προχωρήσει η έρευνα χωρίς πολιτικές πιέσεις. 

«Το Twitter επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες στην πλατφόρμα του, προστατεύοντας, παράλληλα, την ελευθερία της έκφρασης, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κινείται τέτοια διαδικασία, που δρομολογείται στο πλαίσιο της Πράξης Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA) της ΕΕ, των νέων αυστηρών κανόνων για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που θεσπίστηκαν τον Αύγουστο.

Η DSA επιβάλλει πρόσθετες υποχρεώσεις στις μεγάλες εταιρείες για την προστασία των χρηστών από ακραίο περιεχόμενο. Εάν δεν το πράξουν, μπορεί να αντιμετωπίσουν τεράστια πρόστιμα ή να ανασταλεί η χρήση τους.

Τον Οκτώβριο, η ΕΕ δήλωσε ότι διερευνά το μέσο για την πιθανή διάδοση τρομοκρατικού και βίαιου περιεχομένου και ρητορικής μίσους, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε, τότε, ότι είχε αφαιρέσει εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονταν με τη Χαμάς από την πλατφόρμα της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA