Ο Τούρκος πρόεδρος Ρέτζεπ Ταγίπ Ερνοτγάν καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, εξαπολύοντας πυρά στον Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για κατάφωρη πρόκληση που αγνοεί το διεθνές δίκαιο.
«Με τις απερίσκεπτες, επιθετικές και παράνομες ενέργειές της, η κυβέρνηση Νετανιάχου προσπαθεί να σύρει την περιοχή μας και ολόκληρο τον κόσμο στην καταστροφή, αναφέρει μεταξύ άλλων και ζητά από τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στην ισραηλινή εγκληματικότητα που στοχεύει στην παγκόσμια και περιφερειακή σταθερότητα.
Οι επιθέσεις του Νετανιάχου και του δικτύου σφαγών που βάζουν φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή μας πρέπει να αποτραπούν», δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας τον λαό του Ιράν φίλο και αδελφό.
Παράλληλα, στις δηλώσεις του κάνει λόγο για τη Γάζα καλώντας τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος στην «ισραηλινή ληστεία που στοχεύει στην παγκόσμια και περιφερειακή σταθερότητα.
- Άραχθος: Ο τρίτος της παρέας περιγράφει τη στιγμή που τα δύο παιδιά «πάλευαν με το νερό»
- Ζέτα Θεοδωροπούλου για Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Στείλτε στη σύντροφό του τι κάνει όταν δεν είναι μαζί»
- Το Ισραήλ κλείνει τις πρεσβείες του σε όλο τον κόσμο μετά το χτύπημα στο Ιράν
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.