Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν τού ανέφερε ότι η «ανήθικη τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων χλευάζει τις ιερές αξίες της θρησκείας» και κάλεσε να ληφθεί κοινή στάση εναντίον της.
Σε ανακοίνωσή της, η τουρκική προεδρία ανέφερε την Πέμπτη πως ο Ερντογάν είπε στον Πάπα ότι τα “ανήθικα θεάματα” κατά τη διάρκεια της τελετής είχαν προκαλέσει αναστάτωση, προσθέτοντας ότι η ασέβεια προς τον θρησκευτικές αξίες σηματοδοτούσε ένα “καμπανάκι κινδύνου για την ηθική κατάρρευση στην οποία παρασύρεται ο κόσμος”.
«Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατείται υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεκτικότητας, ότι οι θρησκευτικές και ηθικές αξίες χλευάζονται, και ότι αυτό προσβάλλει τους μουσουλμάνους όσο και τον χριστιανικό κόσμο» τόνισε η τουρκική προεδρία στο X.
- «Ο Τσακ Νόρις δεν διαβάζει βιογραφίες, τις γράφει»: Η ζωή του ανθρώπου πίσω από τα memes του διαδικτύου
- «Τι κάνετε ρε παιδιά»: Τρένα παραβίασαν το κόκκινο οκτώ φορές μέσα σε λίγους μήνες
- Ίκερ Κασίγιας: Το «στενό μαρκάρισμα» σε 20χρονη καλλονή που προκάλεσε σάλο στην Ισπανία
- Νέα έφοδος της ΕΛΑΣ σε γκαλερί του Τσαγκαράκη στην Γλυφάδα: Φορτώνουν πίνακες σε φορτηγό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.