Μενού
Μαχητές Χούθι
Υποστηρικτές Χούθι σε διαδήλωση για την κατάληψη της πόλης Σαναά στην Υεμένη | AP Photos / Hani Mohammed
  • Α-
  • Α+

Η Shell, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναστέλλει επ' αόριστον τις διελεύσεις των εμπορευμάτων της από την Ερυθρά Θάλασσα, εξαιτίας των πυραυλικών επιθέσεων και των απειλών που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι.

Η Shell, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε σήμερα (16/01) να σχολιάσει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές εντός της εταιρείας, οι οποίοι δήλωσαν ότι η αναστολή των διελεύσεων από την Ερυθρά Θάλασσα, θα ισχύσουν επ' αόριστον.

Άξιο αναφορέας είναι ότι ένα δεξαμενόπλοιο που είχε ναυλωθεί από τη Shell και μετέφερε ινδικά καύσιμα αεροσκαφών, έγινε τον περασμένο μήνα στόχος των Χούθι, καθώς δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και «παρενοχλήθηκε» από σκάφη των ανταρτών.

Η Shell, με την απόφασή της αυτή, εντάσσεται στον κατάλογο των εταιρειών που έχουν αναστείλλει τη δραστηριότητά τους γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα, στον απόηχο των επιθέσεων που κάνουν οι Χούθι.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η έταιρη βρετανική εταιρεία πετρελαίου, η BP, διέκοψε τον περασμένο μήνα όλες τις μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ το ίδιο έκανε και η Qatar Energy αυτή την εβδομάδα.

Η κίνηση της Shell έρχεται αφού οι ΗΠΑ έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα εικόνες από εξαρτήματα ιρανικών πυραύλων και άλλου οπλισμού από πλοίο με προορισμό την Υεμένη, που κατασχέθηκε σε επιδρομή την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες.

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση σε ελληνόκτοιτο πλοίο

Νέα επίθεση καταγράφεται κατά πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα, αυτή τη φορά κατά ελληνόκτητου.

Το πλοίο Ζωγραφιά, που έπλεε υπό σημαία Μάλτας, χτυπήθηκε ενώ διερχόταν τη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προς βορρά 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Saleef της Υεμένης.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, φαίνεται ότι δέχθηκε επίθεση από πύραυλο. Έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά συνεχίζει αυτόνομα την πορεία του.

Στο bulk carrier επιβαίνουν 24 άτομα πλήρωμα, κανένας εκ των οποίων δεν είναι Έλληνας. Πρόκειται για τρείς υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες για τραυματισμούς μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το Ζωγραφιά (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ. Συνεχίζει την πορεία του προς το Σουέζ όπου θα γίνει εκτίμηση των ζημιών του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA