Μενού
Εμπρησμοί αυτοκινήτων σε φυλακή στη Γαλλία
Σκηνές χάους στη Γαλλία με εμπρησμούς αυτοκινήτων | Twitter - @InfosFrancaises
  • Α-
  • Α+

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (14/4) σε αρκετές φυλακές στη Γαλλία, με τον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν, να επιβεβαιώνει σήμερα πως κάηκαν αυτοκίνητα και ακούστηκαν πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, με ανάρτηση στο X, ανέφερε πως θα μεταβεί στις φυλακές της Τουλόν, στο νότιο κομμάτι της χώρας, όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί από αυτόματα.

«Έγιναν απόπειρες εκφοβισμού του προσωπικού σε αρκετές φυλακές, από την πυρπόληση οχημάτων μέχρι και πυροβολισμούς» δήλωσε ο Νταρμανέν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Πληροφορίες από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μεταξύ των φυλακών, που μπήκαν στο στόχαστρο, ήταν της Αιξ-αν-Προβάνς, της Μασσαλίας, της Βαλάνς, της Νιμ, της Λυών, της Βιλεπίντ και της Ναντέρ, όλες κατά βάση στα νότια της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, κάηκαν οχήματα και πύλες εισόδου των φυλακών, ενώ στην Τουλόν, στη νότια Γαλλία, ακούστηκαν πυροβολισμοί οι οποίοι εικάζεται πως προέρχονται από αυτόματο όπλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...