Μενού
Λωρίδα της Γάζας
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα | AP Photos / Fatima Shbair
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη στιγμή που γαλλικά και ιορδανικά αεροσκάφη έριξαν από αέρας επτά τόνους ανθρωπιστικής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στη Γάζα.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει κρίσιμη. Σ' ένα αρκετά δύσκολο πλαίσιο, η Γαλλία και η Ιορδανία έριξαν από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια στον κόσμο, καθώς και στους αξιωματούχους που τον βοηθάει» σημείωσε ο Μακρόν για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η Ιορδανία είχε κάνει ήδη ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ενώ η συγκεκριμέμη ρίψη από τη Γαλλία πρόκειται για την πρώτη, από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Ο αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας είπε ότι η επιχείρηση έγινε το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή δύο αεροσκαφών, ενός γαλλικού και ενός ιορδανικού. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τι είδη ερρίφθησαν από τα αεροσκάφη ή αν το Ισραήλ είχε δώσει το «πράσινο φως» για την αποστολή αυτή.

Το Ισραήλ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε εγκρίνει μια προηγούμενη ρίψη εφοδίων από την ιορδανική Πολεμική Αεροπορία, τον Νοέμβριο.

Η ισραηλινή Συντονιστική Υπηρεσία Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων (COGAT) στα Παλαιστινιακά Εδάφη υποστήριξε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση «σταθεροποιείται» στη Γάζα και διέψευσε ότι το Ισραήλ μπλοκάρει τη μεταφορά ιατρικών εφοδίων, μέσων καθαρισμού του νερού και μπανελών για σκηνές, όπως ανέφεραν πηγές στη Γάζα και σε ένα έγγραφο της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA