Μενού
Βομβαρδισμός στη Γάζα
Βομβαρδισμός στη Γάζα | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Η Χαμάς υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης στη Ντόχα στους Αιγύπτιους και Καταριανούς διαπραγματευτές την απάντησή της στην πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα, απάντηση που οι διαμεσολαβητές χαρακτήρισαν «απαράδεκτη».

Αυτό σημειώνει πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα και μίλησε στην εφημερίδα The Times of Israel, την ώρα που η Χαμάς εμφανίζεται διχασμένη ως προς το αν πρέπει να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση ή να κάνει τις απαραίτητες παραχωρήσεις για να εξασφαλίσει μια συμφωνία.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση επέλεξε να υιοθετήσει σκληρή στάση, προκειμένου να διατηρήσει τη συναίνεση.

Οι μεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ ενημέρωσαν τη Χαμάς ότι δεν θα παρουσιάσουν την απάντηση της τρομοκρατικής οργάνωσης στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Steve Witkoff, και ζήτησαν να υποβάλει σήμερα μια πιο ήπια πρόταση, σύμφωνα με την πηγή, η οποία προσθέτει ότι η απογοήτευση των μεσολαβητών με τη Χαμάς συνεχίζει να αυξάνεται.

Πηγή: The Times of Israel

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...