Η επιστολή των Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, με την οποία οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να λάβει μέτρα προκειμένου να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να αποφύγει την αναστολή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, εξετάζεται από την κυβέρνηση Νετανιάχου, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον.
«Το Ισραήλ λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ζήτημα και σκοπεύει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες που εκφράζονται σε αυτήν την επιστολή, σε συνεργασία με τους αμερικανούς εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει μέτρα τον επόμενο μήνα προκειμένου να βελτιώσει την δραματική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπο με περιορισμούς σε ό,τι αφορά την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.