Μενού
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στη συνδιάσκεψη των ΥΠΕΞ στο Βέλγιο | AP Photos / Geert Vanden Wijngaert
  • Α-
  • Α+

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αποκάλυψε πως Ρώσοι κατάσκοποι εργάζονταν στο αρχηγείο της βορειοατλαντικής συμμαχίας προτού εκδιωχθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενς Στόλτενμπεργ είπε νωρίτερα, σήμερα, πως «κατάσκοποι του Πούτιν εργάζονταν στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια, ωστόσο εκδιώχθηκαν».

«Έχουμε αποβάλει το ρωσικό προσωπικό από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, διαπιστώσαμε ότι διεξήγαγαν δραστηριότητες που στην πραγματικότητα δεν ήταν διπλωματική εργασία, αλλά εργασία πληροφοριών. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν κάνει παρόμοια πράγματα. Αυτό είναι ένα ζήτημα που τίθεται μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Γενς Στόλτενμπεργκ: Τον Οκτώβριο του 2021 το συμβάν

Συνεχίζοντας στην ίδια συνέντευξη, ο Γενς Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε πως η έντονη παρουσία των Ρώσων κατασκόπων στα αρχηγεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο του 2021, όπου ελήφθησαν και οι σχετικές αποφάσεις για την εκδίωξή τους.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η Συμμαχία τόνισε αργότερα ότι οι παρατηρήσεις του Στόλτενμπεργκ σχετικά με τις απελάσεις Ρώσων από την έδρα του ΝΑΤΟ, αφορούν περιστατικά προηγούμενων ετών, σε αντίθεση με το αρχικό ρεπορτάζ της Bild των τελευταίων μηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA