Μενού
germania diadilosi.jpg
Διαδήλωση στη Φρανκφούρτη. | AP Photo/Michael Probst
  • Α-
  • Α+

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν σήμερα (21/01) σε όλη τη Γερμανία κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD και της ιδεολογίας του, μετά τις αποκαλύψεις για τη συνάντηση στελεχών του με νεοναζιστική οργάνωση και το σχέδιο για απελάσεις μεταναστών.

Από την Παρασκευή έχουν οργανωθεί περίπου 100 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την οργάνωση «Παρασκευή για το Μέλλον» και τη συλλογικότητα πολιτών Campact, εκ των οργανωτών του κινήματος.

Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη στο Μόναχο που η πορεία που είχε προγραμματιστεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βαυαρίας ακυρώθηκε. Η αστυνομία έκανε λόγο για 100.000 διαδηλωτές, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση μέχρι τώρα.

«Έξω οι Ναζί» και «Ποτέ ξανά», ήταν τα συνθήματα που επικρατούσαν στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Στην πλατεία του Ράιχσταγκ, στο Βερολίνο, η συμμετοχή ήταν εξίσου μαζική: 100.000 σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RBB, που επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας, 350.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές

Περίπου 250.000 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν το Σάββατο σε δεκάδες πόλεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καναλιού ARD.

Στη Δρέσδη, την πρωτεύουσα της Σαξονίας, προπυργίου της AfD, η αστυνομία έκανε λόγο για «τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων».

Στην Κολονία οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 70.000 διαδηλωτές σήμερα ενώ στη Βρέμη η τοπική αστυνομία εκτίμησε τη συμμετοχή τις 45.000.

Το ακροδεξιό κόμμα, που μπήκε στο Κοινοβούλιο το 2017, βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση όσον αφορά την πρόθεση ψήφου (περίπου 22%) πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες, τη στιγμή που ο κυβερνητικός συνασπισμός του Όλαφ Σολτς με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους καταγράφει ρεκόρ αντιδημοφιλίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA