Μενού
Γκέερτ Βίλντερς
Γκέερτ Βίλντερς | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Όσο άσχημα είναι τα νέα της επικράτησης του Γκέερτ Βίλντερς στις εκλογές της Ολλανδίας για τους αριστερούς και σοσιαλιστές της χώρας, το ίδιο άσχημα ηχούν και στην Ελλάδα, αφού ο «ανθέλληνας» πολιτικός έχει ξεστομίσει πολλάκις αρνητικά σχόλια κατά της χώρας μας.

Οι αναθεματισμοί του ακροδεξιού πολιτικού έχουν γίνει ανά τα χρόνια κυρίως με αφορμή την ελληνική οικονομική κρίση και τα πακέτα «στήριξης» που λάμβανε κατά καιρούς η Ελλάδα στο πλαίσιο των μνημονίων, με τον Βίλντερς να πιστεύει πως οι Έλληνες φορολογούμενοι σπαταλούν «βόρειο χρήμα».

«Πίσω στη δραχμή, Έλληνες»

Σε μία από τις πιο γνωστές του τοποθετήσεις, ο Βίλντερς είχε οργανώσει μία «θεατρική» διαδήλωση, στον απόηχο του πακέτου οικονομικής στήριξης που είχε λάβει η Ελλάδα το 2011. Μαζί με τον βουλευτή Τέουν Βαν Ντάικ, είχε ποζάρει μαζί με ένα τεράστιο χαρτονόμισμα τω 1.000 δραχμών μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη, και σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Πίσω στη δραχμή, Έλληνες. Μαζί με τον συνάδελφο στην ελληνική πρεσβεία στη Χάγη».

Έχει κάνει όμως δηλητηριώδη σχόλια και σε άλλες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά, το 2017, ο Βίλντερς είχε μιλήσει σε δηλώσεις του για Έλληνες που «κλέβουν» και «ξοδεύουν τα λεφτά τους σε ούζα και σουβλάκια», όπως γράφει το Euractiv.

Το 2013, πάλι εν μέσω της ελληνικής κρίσης, είχε σχολιάσει: «Δισεκατομμύρια ξανά στην Ελλάδα. Οι Ολλανδοί παίρνουν υψηλότερους φόρους, και οι Έλληνες ωφελούνται. Ο ελληνικός ήλιος "χτύπησε" τον Ρούτε (τότε πρωθυπουργός)».

Τέλος, μερικά χρόνια πριν πάλι, το 2016, συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις πολιτικές «προδοσίες» που βίωσε η Ολλανδία κατά την πρωθυπουργία του Μαρκ Ρούτε: «Ουκρανία. Τουρκία. Ελλάδα. Συντάξεις. 1.000 ευρώ. Άσυλο. Ισλάμ. ΕΕ. Μας πρόδωσαν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA