Μενού
Γνωστός YouTuber προκάλεσε συντριβή αεροσκάφους για τα views
Γνωστός YouTuber προκάλεσε συντριβή αεροσκάφους για τα views

| Youtube/Trevor Jacob
  • Α-
  • Α+

YouTuber φυλακίστηκε για έξι μήνες επειδή προκάλεσε συντριβή του αεροπλάνου του, εσκεμμένα, και στη συνέχεια είπε ψέματα στην αστυνομία που διενεργούσε την έρευνα για το περιστατικό. 

Ο 30χρονος Trevor Jacob δημοσίευσε το βίντεο της συντριβής του αεροπλάνου τον Δεκέμβριο του 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Το βίντεό του είχε περισσότερες από τρεις εκατομμύρια θεάσεις, πριν κατέβει. Κατά την απολογία του, είπε πως τράβηξε το βίντεο στο πλαίσιο συνεργασίας που είχε κάνει για χορηγία. 

Ο πρώην Ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ δήλωσε ένοχος στις κακουργηματικές κατηγορίες και καταδικάστηκε. 

Τον Νοέμβριο του 2021, απογειώθηκε με το αεροσκάφος του από τη Σάντα Μπάρμπαρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πήρε το αλεξίπτωτο και τις κάμερές του, ένα selfie stick και πήδηξε από το πιλοτήριο. 

Το εισαγγελικό γραφείο επεσήμανε πως δεν είχε κανέναν σκοπό να «φτάσει στον προορισμό του, αλλά, αντίθετα, σχεδίαζε να εκτοξευθεί από το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο και την πτώση και συντριβή του αεροπλάνου του». 

Στη συνέχεια ανήρτησε ένα βίντεο με τον τίτλο: «Έριξα το αεροπλάνο μου» για να διαφημίσει μία επιχείρηση παραγωγής πορτοφολιών. 

Ορισμένοι από τους θεατές εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την εγκυρότητα των πλάνων, παρατηρώντας πως ο Jacob φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε καμία προσπάθεια για να προσγειώσει το αεροσκάφος. 

Οι διωκτικές Αρχές εξήγησαν πως προκάλεσε τη συντριβή «για να λάβει περισσότερη προβολή στα social media και να φιγουράρει στις ειδήσεις, με σκοπό το οικονομικό όφελος». 

«Σε κάθε περίπτωση, αυτού του είδους οι παράτολμες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές». 

Σε δήλωσή του, ο 30χρονος ισχυρίστηκε πως η εμπειρία τού δίδαξε πολλά και περιέγραψε την ποινή του ως την «κατάλληλη απόφαση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA