Μενού
F-35
F-35 | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Αγωνιώδεις είναι τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να εντοπιστεί ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 Lightning II, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Νότια Καρολίνα, αφότου ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα για να το εγκαταλείψει.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έκαναν έκκληση στους πολίτες να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές, αν εντοπίσουν ίχνη του αεροσκάφους.

«Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες ανάκτησής μας να εντοπίσουν το F-35, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε», τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πιλότος αναγκάστηκε εγκατέλειψε το αεροσκάφος, έπειτα από μία «αναποδιά» κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως χαρακτηρίστηκε σε μήνυμά της βάσης «Charleston» στο X (πρώην Twitter). Όπως ενημέρωσε η διοίκηση της βάσης «ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια». Κατά τις ίδιες πηγές, ο χειριστής εντοπίστηκε και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του F-35 συμμετέχει, μεταξύ άλλων και ένα ελικόπτερο, ενώ παράλληλα οι ειδικοί προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

«Καρφιά» στα social media

Την ίδια ώρα στα social media και ειδiκά στο Χ  δε λείπουν οι ειρωνικές αναρτήσεις από Aμερικανούς χρήστες για το γεγονός ότι όχι μόνο χάθηκε ένα F-35 επί αμερικανικού εδάφους, αλλά ταυτόχρονα ζητείται και η συνδρομή του απλού κόσμου για τον εντοπισμό του. «Πώς στο καλό χάνεις ένα F-35; Δεν υπάρχει συσκευή εντοπισμού και ζητάμε από το κοινό να βρει ένα αεροσκάφος και να το παραδώσει;», αναρωτήθηκε η τοπική βουλευτής, Νάνσι Μέις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA