Μενού
Η 99χρονη Betty Brussel
Η 99χρονη Betty Brussel | Instagram
  • Α-
  • Α+

Μία 99χρονη κολυμβήτρια κατάφερε πρόσφατα να σπάσει απανωτά 3 παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικιακή της κατηγορία, σε αθλητική διοργάνωση για ηλικιωμένους ερασιτέχνες κολυμβητές.

Το Σάββατο (20/1), η Καναδή Betty Brussel σημείωσε ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, τα 50 μέτρα ύπτιο και τα 50 μέτρα πρόσθιο στη διοργάνωση Victoria Masters Swim Club Meet που διεξήχθη στη Βρετανική Κολούμπια, σύμφωνα με τον Guardian.

Η πάντα ακμαία κολυμβήτρια

Γεννημένη στις 28 Ιουλίου του 1924 στην Ολλανδία, η κα Brussel μπορεί να φορά ακουστικό βαρηκοΐας και να ζει με βηματοδότη εδώ και 25 χρόνια, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να ζει ανεξάρτητα και να προπονείται στην κολύμβηση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Στην πιο πρόσφατη αθλητική συμμετοχή της, έσπασε τα τρία ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία των 99 έως και 104 ετών. «Μου αρέσει να βρίσκομαι στην πισίνα και να γλιστράω μέσα στο νερό. Το κολύμπι είναι η αγάπη μου. Με κάνει να ξεχνάω όλες μου τις ανησυχίες και νιώθω υπέροχα», δήλωσε στο μέσο.

Ήταν μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1960 που ξεκίνησε την αγωνιστική κολύμβηση. Οι τελευταίες πανηγυρικές νίκες της έχουν επίσης εμπνεύσει μέλη του τοπικού της κλαμπ, του White Rock Wave Swim Club, όπου συμμετέχει ενεργά. «Δεν το σκέφτομαι, απλά συνεχίζω να κολυμπάω», είπε απλά για τη νίκη της.

Η κυρία Brussel και ο εκλιπών σύζυγός της, Gerrit, μετακόμισαν στον Καναδά το 1959 και εγκαταστάθηκαν στη Βρετανική Κολούμπια. Έχει τρία παιδιά, 69, 72 και 74 ετών, και συνεχίζει ακάθεκτη χωρίς να ανησυχεί για το μέλλον.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA