Ο δήμαρχος Βερολίνου, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και τοπικός πρωθυπουργός, Κάι Βέγκνερ, και η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησής του, Καταρίνα Γκίντερ-Βινς, αμφότεροι μέλη του CDU, είναι ζευγάρι.
Η σχέση τους έχει πυροδοτήσει σχόλια, με τις φωνές για παραίτηση του ενός εκ των δύο να αυξάνονται, λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων, όπως γράφει ο David Crossland, στους Τάιμς του Λονδίνου.
Μετά τις φήμες που τους ήθελαν σε σχέση, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από ένα στιγμιότυπο με τον Κάι Βέγκνερ να σκύβει πάνω στην Καταρίνα Γκίντερ-Βινς και εκείνη να ακουμπά την παλάμη της στο στήθος του, οι δυο εξέδωσαν μια δήλωση μέσω δικηγόρου την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν μαζί από το Φθινόπωρο του 2023 και ότι δεν παραβιάζουν κανέναν κανόνα.
«Ανεξαρτήτως του ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν αντιτίθεται σε κάποια νομική διάταξη, είναι φυσικά αυτονόητο πως, αναφορικά με τα καθήκοντα που πηγάζουν από τα αξιώματά τους, οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να διαχωρίζουν σαφώς την ιδιωτική από την επαγγελματική τους ζωή» ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε μέσω δικηγόρου.
Ο Κάι Βέγκνερ είχε αποκαλύψει πως τον περασμένο χρόνο χώρισε με τη σύντροφο που είχε για χρόνια, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
- Γιατί και πώς ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο – Η «σκληρή» χούντα, η CIA και ο «Αττίλας»
- Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες»
- Νεκρός 20χρονος στη Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσαν και πέθανε στο νοσοκομείο - Εξετάζεται οπαδικό κίνητρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.