Ο Πόπλιος Οβίδιος Νάσων, μαζί με τον Βιργίλιο και τον Οράτιο, ανήκει στους επικούς ποιητές της λατινικής λογοτεχνίας. Εξορίστηκε από τον αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο για «ένα ποίημα και ένα λάθος».
Ο Οβίδιος γεννήθηκε σε επαρχία ανατολικά της Ρώμης από πλούσια οικογένεια. Ο πατέρας του τον έστειλε με τον αδερφό του στη Ρώμη, για να λάβει καλύτερη μόρφωση. Ξεκίνησε τις σπουδές στη ρητορική, την οποία εγκατέλειψε γρήγορα, καθώς ασχολήθηκε με τη συγγραφή στίχων.
Ταξίδεψε στην Αθήνα, το υψηλότερο κέντρο μόρφωσης για άνδρες ανώτερης τάξης. Παντρεύτηκε τρεις φορές, με τους πρώτους δύο γάμους του να λήγουν άδοξα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.