Μενού
Ελέφαντας στην Ινδία
Ελέφαντας στην Ινδία | YouTube - @ARN Media
  • Α-
  • Α+

Η ιστορία του Thechikottukavu Ramachandran, του λεγόμενου «πιο ψηλού 57χρονου ελέφαντα» που βρίσκεται υπό αιχμαλωσία στην Ινδία, προκαλεί θαυμασμό και ανησυχία, σύμφωνα με το BBC, για την εκμετάλλευσή του σε θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Ο ελέφαντας στην Ινδία και η περίπτωσή του είχαν κατακλύσει πέρσι τα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφού έγινε γνωστό πως θα «συμμετείχε» σε φεστιβάλ στην Κεράλα, στα νότια της χώρας, έναντι μίας συγκεκριμένης αμοιβής.

Ποιος είναι ο ελέφαντας στην Ινδία που τον αγαπούν όλοι

Ο Thechikottukavu Ramachandran αποκαλείται συχνά ο ψηλότερος ελέφαντας σε αιχμαλωσία στην Ινδία, ένας ισχυρισμός που είναι δύσκολο να επαληθευτεί ανεξάρτητα. Αυτό που δεν χωρά αμφιβολία είναι ότι έχει ύψος 3,2 μέτρα.

Ο Ramachandran, ο οποίος ανήκει στο ίδρυμα του ναού Thechikkottukavu στην περιοχή Thrissur, είναι ένας από τους εκατοντάδες ελέφαντες σε αιχμαλωσία στην Κεράλα που «μισθώνονται» για τις γιορτές των ναών και άλλα προγράμματα.

Έχει χιλιάδες, παράλληλα, θαυμαστές στο Facebook και είναι προσεκλύει πολύ κόσμο σε εκδηλώσεις.

Αλλά είναι επίσης γνωστό για τη «βιαιότητά» του, καθώς οι επικριτές ισχυρίζονται ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 13 ανθρώπους και δύο ελέφαντες τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Οι υπεύθυνοι του ναού Thechikkottukavu, ωστόσο, λένε ότι ο Ramachandran δεν ήταν η άμεση αιτία αυτών των θανάτων, οι οποίοι ως επί το πλείστον συνέβησαν εξαιτίας ποδοπατημάτων που ξέσπασαν αφού ο ίδιος ταράχτηκε εξαιτίας δυνατών θορύβων και άλλων προκλήσεων σε εκδηλώσεις.

Ελέφαντας στην Ινδία
Ελέφαντας στην Ινδία | AP Photos

Ο τυφλός ελέφαντας στην Ινδία και τα (λογικά) κραξίματα από τους ακτιβιστές

Ο Ramachandran είναι τυφλός από το αριστερό του μάτι και οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων λένε ότι δεν πρέπει να αναγκάζεται να συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις.

«Είναι ο ψηλότερος και πιο όμορφος ελέφαντας. Είναι ένα θαύμα να τον βλέπεις από κοντά. Αλλά η μεγαλοπρεπής του εμφάνιση έχει γίνει και κατάρα» είπε η Sreedevi S Kartha, η οποία εργάζεται στην οργάνωση People for Animals (Άνθρωποι για τα ζώα).

«Περισσότερος κόσμος έρχεται στους ναούς όταν ο Ramachandran είναι παρών. Γι' αυτό υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση γι' αυτόν» προσθέτει ο Binoy PB, επισημαίνοντας ότι ο ενθουσιασμός έχει αυξηθεί σημαντικά μετά από μια ανάπαυλα στις εορταστικές εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας της COVID19.

Το 2019, οι Αρχές του ναού αντιμετώπισαν προβλήματα όταν δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού ο Ramachandran τρόμαξε όταν έσκασαν κροτίδες κοντά του 

Η περιφερειακή διοίκηση του απαγόρευσε τότε τη συμμετοχή του στο διάσημο φεστιβάλ του ναού Thrissur Pooram, όπου ο Ramachandran ξεκινά τις εορταστικές εκδηλώσεις σπρώχνοντας συμβολικά τις τεράστιες πύλες στη νότια πλευρά του ναού Vadakkumnathan.

Αναγκάστηκαν όμως να άρουν την απαγόρευση μετά τη διαμαρτυρία των διοργανωτών του φεστιβάλ, των ιδιοκτητών ελεφάντων και των θαυμαστών του Ramachandran.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA