Μενού
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
  • Α-
  • Α+

Μία σημαντική ανακοίνωση έκανε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το βήμα της Συνόδου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που διεξάγεται στην Πράγα. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Κομισιόν αρχίζει έρευνα σχετικά με τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ευρώπη από την Κίνα. 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι «οι παγκόσμιες αγορές πλημμυρίζουν από φθηνά κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και η τιμή τους διατηρείται χαμηλά με τεχνητό τρόπο, μέσω των τεράστιων κρατικών επιδοτήσεων. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα είναι πάντα έτοιμες για τον πραγματικό ανταγωνισμό, στους τομείς της απόδοσης με βάση το κόστος αλλά και της ποιότητας. Όμως θα πρέπει να είναι δίκαιος. Και θα προστατεύσουμε τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Αναλυτικά η δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: 

«Θα ήθελα να αναφερθώ στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Πολύ συχνά οι ευρωπαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό από ξένους παίκτες που επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό. Ας αναλογιστούμε την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι Τσέχοι κατασκευαστές επενδύουν μεγάλα ποσά σε νέες γραμμές παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Και δικαίως. Αυτό είναι το μέλλον. Όμως την ίδια στιγμή, οι παγκόσμιες αγορές πλημμυρίζουν από φθηνά κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και η τιμή τους διατηρείται χαμηλά με τεχνητό τρόπο, μέσω των τεράστιων κρατικών επιδοτήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρχίζουμε έρευνα σχετικά με τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά οχήματα που προέρχονται από την Κίνα. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα είναι πάντα έτοιμες για τον πραγματικό ανταγωνισμό, στους τομείς της απόδοσης με βάση το κόστος αλλά και της ποιότητας. Όμως θα πρέπει να είναι δίκαιος. Και θα προστατεύσουμε τις ευρωπαϊκές εταιρείες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.