Στη φυλακή οδηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπως το BBC, δύο άνδρες που έκλεψαν μια χρυσή τουαλέτα αξίας 5,6 εκατομμυρίων ευρώ από μια έκθεση τέχνης στο παλάτι Blenheim, στη Μεγάλη Βρετανία.
Οι κλέφτες εισέβαλαν και άρπαξαν τη λειτουργική τουαλέτα από ατόφιο χρυσό 18 καρατίων λίγες ώρες μετά από ένα λαμπερό πάρτι παρουσίασης στο αρχοντικό του Όξφορντσαιρ τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ο Τζέιμς «Τζίμι» Σιν, 40 ετών, δήλωσε ένοχος για διάρρηξη, μεταβίβαση εγκληματικής περιουσίας και συνωμοσία με σκοπό να πράξει το ίδιο το 2024, ενώ ο Μάικλ Τζόουνς, 39 ετών, κρίθηκε ένοχος για διάρρηξη τον Μάρτιο.
Οι άνδρες, από την Οξφόρδη, καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια και δύο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκισης αντίστοιχα.
Όπως έγινε γνωστό, ο Σιν ήταν ο βασικός «πρωταγωνιστής» της κινηματογραφικής ληστείας, με τα βρετανικά ΜΜΕ να τον περιγράφουν ως «εγκληματία καριέρας» και ο μόνος άνθρωπος που καταδικάστηκε τόσο για τη διάρρηξη όσο και για την πώληση του χρυσού.
Δήλωσε ένοχος πέρυσι, αφού η αστυνομία βρήκε το DNA του στον τόπο του εγκλήματος και θραύσματα χρυσού στα ρούχα του. Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης το τηλέφωνό του, το οποίο περιείχε πλήθος ενοχοποιητικών μηνυμάτων.
Ο Σαν Σόντερς, ανώτερος εισαγγελέας στην υπόθεση, δήλωσε ότι ήταν «ασυνήθιστο να υπάρχει ένα τηλέφωνο που να περιέχει τόσες πολλές πληροφορίες για τις πράξεις τους».
- Οι σαρωτικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, η κόντρα Μαρινάκη-Ζωής και η Μέρκελ στην Αθήνα
- Ζέτα Θεοδωροπούλου για Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Στείλτε στη σύντροφό του τι κάνει όταν δεν είναι μαζί»
- Ο Βασίλης Μπισμπίκης σε μία ανατρεπτική φωτογράφιση - Ποζάρει με κόκκινες γόβες και διχτυωτές κάλτσες
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.