Μενού
festival israil
Το σκηνικό στο φεστιβάλ μουσικής Supernova μετά την επίθεση της Χαμάς | AP Photo/Ohad Zwigenberg
  • Α-
  • Α+

Το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου, μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό έδαφος και επιτέθηκαν σε στρατιώτες και πολίτες, σκοτώνοντας εκατοντάδες και αιχμαλωτίζοντας πάνω από 200 άτομα.

Μία από τις πιο αιματηρές τους επιθέσεις, έγινε στο υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής Supernova, στο Ρέιμ στο νότιο Ισραήλ, την ώρα που διασκέδαζε πλήθος κόσμου με αποτέλεσμα 364 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα να απαχθούν.

Το μέρος ξαναζωντάνεψε με ηλεκτρονική μουσική να ακούγεται ξανά καθώς διοργανώθηκε εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων, με την ονομασία «The Set for the Angels» (Σκηνή για τους Αγγέλους).

«Είναι περίεργο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές τις φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που όντως πέθαναν εδώ», δήλωσε ο Γιαχέλ Αϊρόνι, 18 ετών, που επιβίωσε από την επίθεση όταν κρύφτηκε σε κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν».

Στο σημείο έπαιξε μουσική ο Άσερ Σβίσα, γνωστός ως DJ Skazi που δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι η εκδήλωση προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Η λύπη για όλους τους φίλους του που χάθηκαν και η χαρά για το ότι προσέφερε και πάλι μουσική σε όσους πηγαίνουν σε ρέιβ πάρτι, τους οποίους περιέγραψε ως ανθρώπους της αγάπης, της ειρήνης και της μουσικής.

«Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους γιόρταζε τη ζωή και θα ήθελαν κι εμείς να γιορτάσουμε για αυτούς, με τη μουσική», δήλωσε ο Σβίσα ενώ μπροστά από το σετ του dj ήταν τοποθετημένες οι φωτογραφίες των νεκρών της επίθεσης.


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA