Μενού
Λώρα Ενέβερ
Λώρα Ενέβερ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η Αυστραλή Λώρα Ενέβερ κατέρριψε τον Γενάρη το ρεκόρ Guinness, «καβαλώντας» το μεγαλύτερο κύμα που έχει ποτέ δαμάσει γυναίκα μέχρι τώρα. Σήμερα (9/11), τα Guiness συμπεριέλαβαν και επίσημα το κατόρθωμα της σέρφερ στη λίστα τους.

Η 31χρονη κατάφερε να σερφάρει πάνω σε κύμα 13,3 μέτρων σε παραλία της Οάχου στη Χαβάη, τον περασμένο Ιανουάριο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε μείνει απλησίαστο για 7 χρόνια για μόλις μισό μέτρο, σύμφωνα με το BBC.

Τιμήθηκε στο Σίδνεϊ

Μόλις σήμερα, η Guinness World Records οργάνωσε τελετή προς τιμήν της Ενέβερ στο Νάραμπιν του Σίδνεϊ, το προάστιο όπου μεγάλωσε. Η Λώρα ξεκίνησε την καριέρα της στον κόσμο τους σέρφινγκ σε ηλικία 11 χρονών, κερδίζοντας σε πολλά πρωταθλήματα παίδων, ενώ είχε μόνιμη συμμετοχή στους αγώνες World Surf League (WSL) Championship Tour.

Η Ενέβερ άφησε πίσω της το συγκεκριμένο πρωτάθλημα για να «κυνηγήσει» μεγαλύτερα κύματα, ενώ δήλωσε σε τοπικό μέσο πως κανένα δεν συγκρίνεται με το πρόσφατο. «Ήξερα πως ήταν μεγάλο όταν κολύμπησα μέσα, και όταν με σήκωσε κοίταξα κάτω και κατάλαβα πως ήταν το μεγαλύτερο κύμα που έχω "πιάσει" ποτέ», δήλωσε σε τοπικό μέσο.

«Ήταν το κύμα της ζωής μου», πρόσθεσε. Το κατόρθωμα της Ενέβερ επαληθεύτηκε μέσω βίντεο που κατέγραψε τις στιγμές που βρισκόταν πάνω στο κύμα. H υπεύθυνh της διοργάνωσης WSL, Τζέσι Μάιλι Ντάιερ, σχολίασε το ρεκόρ ως «απίστευτο».

«Η Λώρα είναι ατρόμητη, αφοσιωμένη, και πραγματική έμπνευση. Είμαι περήφανη που τη γιορτάζουμε σήμερα», δήλωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA