Μενού
epithesi houthi
Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο | Glomex/ΣΚΑΪ
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι της Τρίτης (16/01) ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε επίθεση με πύραυλο από τους αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στο δελτίο του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε βίντεο ντοκουμέντο της στιγμής της επίθεσης στο ελληνόκτητο πλοίο Zografia.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το φορτηγό πλοίο επλήγη από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα. Το πλοίο, υπό σημαία Μάλτας ανήκει στην εταιρεία «Vulcanus Technical Maritime Enterprise» με έδρα στην Αθήνα.

Την ευθύνη για το πλήγμα με ναυτικούς πυραύλους ανέλαβαν οι Χούθι αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Εκπρόσωπος των ανταρτών της Υεμένης σημείωσε πως το πλοίο κατευθυνόταν προς το Ισραήλ με ναυτικούς πυραύλους και δέχθηκε «άμεσο χτύπημα» από την ομάδα.

Το φορτηγό πλοίο  «Ζωγραφιά» χύδην ξηρού φορτίου επλήγη από πύραυλο, ενώ διερχόταν, άφορτο, από τη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προς βορρά, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Saleef της Υεμένης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμά του πλοίου, 24 άτομα όλοι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας. Το ZOGRAFIA (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ.

Από την επίθεση καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές, ωστόσο συνεχίζει την πορεία του προς το Σουέζ όπου θα γίνει εκτίμησή τους.


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA