Μενού
Στρατός Τουρκίας
Τουρκικό F-16 πετάει πάνω από πολεμικό πλοίο | AP Photos / Khalil Hamra
  • Α-
  • Α+

Το όνομα της Κύπρου με αντί - Navtex αμφισβητεί ξανά η Τουρκία, σε μία περίοδο που στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επικρατεί μία περιρρέουσα αισιοδοξία μετά το Σύμφωνο των Αθηνών.

Όπως μεταδίδει το Open, είναι γνωστό ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά όπως κάνει και με τα νησιά του Αιγαίου, θυμήθηκε να αμφισβητήσει ξανά –και μέσω Navtex– το όνομα «Κύπρος» που χρησιμοποιεί η Λευκωσία, για να δηλωθεί ως κράτος.

Ειδικότερα, σε αντί - Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, ως απάντηση στη Navtex που δήλωσε ο ανάλογος σταθμός της Λάρνακας, αναφέρεται πως «η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος Κύπρος που χρησιμοποιείται στη Navtex της Λάρνακας, δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της ελληνοκυπριακής διοίκησης».

«Οι προσπάθειες νομιμοποίησης των παράνομων αξιώσεων της ελληνοκυπριακής διοίκησης μέσω Navtex είναι άκυρες και ούτε έγιναν, ούτε θα γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία» δηλώνεται ακόμη στην ανακοίνωση της Τουρκίας για το όνομα της Κύπρου.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αμφισβητεί μέσω Navtex την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, είπε ότι η Κύπρος έχει μετατραπεί σε βάση ανεφοδιασμού όπλων και πυρομαχικών για το Ισραήλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA