Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | EPA/FILIP SINGER/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Στη 97η επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ μίλησε χθες, Τετάρτη (10/01) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε πως ιδρύεται ακαδημία πρακτόρων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ανακοίνωσε πως ιδρύεται η ακαδημία πρακτόρων με τη σχετική είδηση να επιβεβαιώνεται και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως τη Hurriyet. «Έρχονται ακαδημαϊκοί πράκτορες» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

Όπως ειπώθηκε τις σχετικές ανακοινώνεις έκανε ο Ιμπραήμ Καλίν ενώ στην ακαδημία πρακτόρων θα υπάρχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, ενώ όσοι έχουν πτυχίο πανεπιστημίου θα μπορούν να μπαίνουν στην ακαδημία. Η απόφαση προκάλεσε, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, εντυπώσεις και συζητήσεις ως προς το ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας στην Τουρκία.

Τουρκία: Τι είπε ο Καλίν για την ακαδημία πρακτόρων

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ως στόχο τη δημιουργία στρατηγικής ασφάλειας, όχι μόνο για την Τουρκία αλλά για όλους τους συμμάχους της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιμπραήμ Καλίν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Η Τουρκία έχει κάνει ένα κβαντικό άλμα τα τελευταία χρόνια για να γίνει ένα αυτάρκες, αποτρεπτικό και προληπτικό κέντρον ισχύος, ειδικά στην αμυντική βιομηχανία, στις τεχνολογίες UAV's και κρίσιμων υποδομών. Έχει αλλάξει τα δεδομένα. Παρά τα εμπόδια, τα μυστικά εμπάργκο, τα μπλοκαρίσματα και τις κυρώσεις που τίθενται μπροστά στη χώρα, κάνουμε νέες κινήσεις και εργαζόμαστε για τη διασφάλιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων όπως και για τη δημιουργία στρατηγικής ασφάλειας για τις φίλες και αδελφικές χώρες» συνέχισε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στην Τουρκία.

«Με αυτήν την ευκαιρία, είομαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ιδρύσαμε την Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών, για να κάνουμε την Τουρκία μία χώρα που έχει λόγο στη θεωρία και τη μεθοδολογία των πληροφοριών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρό μας» κατέληξε ο Ιμπραήμ Καλίν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA