Μενού
iaponia aeroplano.jpg
Η στιγμή που το ένα από τα δύο αεροσκάφη τυλίγεται στις φλόγες. | Kyodo News via AP
  • Α-
  • Α+

Δεν είδαν το αεροσκάφος με το οποίο συγκρούστηκαν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου οι πιλότοι του αεροπλάνου της Japan Airlines (JAL), με τους 379 επιβαίνοντες, κατά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε σήμερα (04/12) στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της JAL τόνισε: «Δεν μπορούσαμε να έχουμε οπτική επαφή (με το αεροπλάνο της ακτοφυλακής), μας είπαν οι πιλότοι. Λένε πως ένιωσαν την πρόσκρουση τη στιγμή ακριβώς που οι ρόδες ακουμπούσαν στο έδαφος ή ήταν έτοιμες να ακουμπήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Τόκιο στοίχισε τη ζωή σε πέντε από τους έξι ανθρώπους που επέβαιναν στο Bombardier Dash 8, με το οποίο έγινε η σύγκρουση.

«Ο ένας από τους τρεις πιλότους μας είπε πως είδε ένα αντικείμενο ακριβώς πριν από την πρόσκρουση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της JAL.

Ιαπωνία: Τι συνέβη στο αεροδρόμιο

Την Τρίτη στις 17:47 (τοπική ώρα, 10:47 ώρα Ελλάδας), το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση JAL516, προερχόμενo από το Σαπόρο, συγκρούσθηκε κατά την προσγείωση με ένα πιο μικρό αεροπλάνο, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί με προορισμό την κεντρική Ιαπωνία. Στην περιοχή δηλαδή που επλήγη τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, από έναν τρομερό σεισμό μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μετά την σύγκρουση σημειώθηκε έκρηξη. Το Airbus A350-900 έπιασε αμέσως φωτιά και ακινητοποιήθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, στην άκρη του διαδρόμου.

Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου απομακρύνθηκαν πριν το επιβατικό αεροσκάφος παραδοθεί στις φλόγες. Ερευνητές από την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τον Καναδά, έχουν ήδη κινητοποιηθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για να εξακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA