Μενού
Ο Akebono
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σούμο, Akebono, σε συνέντευξη Τύπου | AP Photos / Lucy Pemoni
  • Α-
  • Α+

Ο Τάρο Ακεμπόνο, παλαιστής σούμο που γεννήθηκε στη Χαβάη και έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα όντας γεννημένος στο εξωτερικό, πέθανε σε ηλικία 54 ετών όπως μεταδίδουν σχετικά οι New York Times.

Ο Ακεμπόνο πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στις αρχές Απριλίου, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Τόκιο, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του που διανεμήθηκε από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία σήμερα (11/4).

Ο Ακεμπόνο, κατακτώντας τον ομώνυμο τίτλο το 1193, έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής σούμο που γεννιέται στο εξωτερικό, στα 300 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας του. Κατέκτησε 11 πρωταθλήματα.

Ο αθλητής, ο οποίος ήταν 1,80 μ. και 466 κιλά όταν ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά yokozuna στα 23 του, υπερέβαινε τους αντιπάλους του. Ήταν γνωστός για τη χρήση του ύψους του και του εύρους των χεριών του προς όφελός του, κρατώντας τους αντιπάλους του σε απόσταση και σπρώχνοντάς τους έξω από το ρινγκ.

Η αντιπαλότητα του Ακεμπόνο με τα αδέλφια Takanohana και Wakanohana, και οι δύο μεγάλοι πρωταθλητές, αναζωπύρωσε τη δημοτικότητα του σούμο τη δεκαετία του 1990.

Ο Τάρο Ακεμπόνο γεννήθηκε το 1969 στο Waimanalo της Χαβάης ως Chad George Ha'aheo Rowan. Μετακόμισε στην Ιαπωνία το 1988 μετά από πρόσκληση ενός συναδέλφου του Χαβανέζου παλαιστή.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA