Μενού
Εκκλησία στο Σοσνόβιεκ της Πολωνίας
Εκκλησία στο Σοσνόβιεκ της Πολωνίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας ιερέας που οργάνωνε γκέι όργια στην Πολωνία συνελήφθη, μετά από κατηγορίες ότι ευθύνεται για τον παρ' ολίγο θάνατο ενός συμμετέχοντα στο πάρτι του, ο οποίος νοσηλεύτηκε μετά από υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ιερέας από την Εκκλησία της Παναγίας των Αγγέλων στην Πολωνία κατηγορήθηκε για εγκλήματα σχετιζόμενα με το σεξ και τα ναρκωτικά, καθώς και για αποτυχία να βοηθήσει κάποιον που διατρέχει ιατρικό κίνδυνο, όπως αποκάλυψε αστυνομική έρευνα. 

Πώς αποκαλύφθηκε το πάρτι

Ο κληρικός φέρεται να είχε οργανώσει ένα κατ' οίκον πάρτι με ζιγκολό και φίλους του στο διαμέρισμά του στην πόλη Dąbrowa Górnicza τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μία κλήση όμως στην αστυνομία ξεσκέπασε τις καταχρήσεις που είχαν γίνει.

Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ζιγκολό τηλεφώνησε για να ζητήσει βοήθεια, όταν έναν από τους συμμετέχοντες κατέρρευσε μετά από την κατάποση ενός υποτιθέμενου χαπιού βιάγκρα, που πιστεύεται ότι ήταν ναρκωτικό βιασμού, το οποίο ο ιερέας έδινε στους άνδρες εν αγνοία τους.

Όταν η αστυνομία και οι διασώστες χτύπησαν την πόρτα του ιερέα, εκείνος τους αρνήθηκε την είσοδο. Όταν επιτέλους τους επετράπη να μπουν στο διαμέρισμα, βρήκαν έναν γυμνό άνδρα να κείτεται αναίσθητος στο πάτωμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο.

Οργισμένες αντιδράσεις

Σύμφωνα με την πρώην σύντροφό του, που επικοινώνησε με τοπική εφημερίδα, ο ίδιος εξερευνούσε εδώ και καιρό τη σεξουαλικότητά του, διστάζοντας μάλιστα να ολοκληρώσει τις ιερατικές σπουδές του, αλλά τελικά χειροτονήθηκε και συνέχισε το ίδιο τροπάριο.

Η οργή των κατοίκων στην κατά πλειοψηφία συντηρητική κοινότητα κορυφώθηκε όταν ένας άντρας αποπειράθηκε να κάψει την κεντρική εκκλησία και οι γονείς σταμάτησαν να πηγαίνουν με τα παιδιά τους στις λειτουργίες.

Ο δήμαρχος διέκοψε επίσης τους δεσμούς της τοπικής αρχής με την εκκλησία, που εποπτεύεται από την επισκοπή του Sosnowiec.

«Ως πόλη, φημιζόμαστε για την ανεκτικότητα και τον σεβασμό για όλες τις θρησκείες και απόψεις. Ωστόσο, λόγω των πρόσφατων αναφορών από την επισκοπή... πήρα τη δυσάρεστη απόφαση να αναστείλω τη συνεργασία της πόλης με τη Μητρόπολη Sosnowiec μέχρι να γίνουν πραγματικές διορθωτικές ενέργειες» δήλωσε ο δήμαρχος Arkadiusz Chęciński.

Οι κατηγορίες

Μετά τη σύλληψή του ιερέα αυτή την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα Waldemar Łubniewski είπε στο Πολωνικό πρακτορείο Τύπου: «Τρεις από τις κατηγορίες είναι αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, ένα από τα οποία είναι για παροχή παράνομης ουσίας σε άλλο άτομο.

«Μια άλλη κατηγορία σχετίζεται με παραβίαση της σεξουαλικής ελευθερίας άλλου ατόμου. Η τέταρτη κατηγορία αφορά την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης και την παράλειψη παροχής βοήθειας σε άτομο του οποίου η υγεία και η ζωή κινδύνευαν».

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κατηγορία, αλλά είναι γνωστό ότι επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA