Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιντιάνα των ΗΠΑ από τις ισχυρές καταιγίδες και τις πλημμύρες που πλήττουν την πολιτεία από την Τρίτη, σύμφωνα το Reuters. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα 4χρονο αγόρι, ενώ νεκροί είναι επίσης τρεις γυναίκες και δύο άνδρες.
Δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην κομητεία Ντέλαγουερ και από ένας στις κομητείες Τζένινγκς, Λέικ, Πόρτερ και ΛαΠόρτ. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης.
Ο κυβερνήτης της Ιντιάνα, Μάικ Μπράουν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον ενημέρωσε πως αναμένεται να εγκριθεί το αίτημα της πολιτείας για ομοσπονδιακή κήρυξη έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χορήγηση ομοσπονδιακής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.
Η κακοκαιρία επηρέασε επίσης το Ιλινόι, το Οχάιο και το Κεντάκι, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο καταναλωτές έμειναν κάποια στιγμή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στο Οχάιο, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, καθώς οι πλημμύρες εμπόδισαν τους διασώστες να τον προσεγγίσουν εγκαίρως στην περιοχή Ρόουζβιλ.
- Έπεσε μαχητικό τζετ Phantom στην Τανάγρα - Σοβαρό ατύχημα στην αεροπορική επίδειξη
- Σκληρή απάντηση Acun Medya στην αγωγή-μαμούθ του Φλώρου: Παραλήπτης της αγωγής και ο ΣΚΑΪ
- Τι ομάδα ήταν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας από το 1974 έως σήμερα
- Δημιουργήθηκε όντως ο πρώτος φραπές στη ΔΕΘ το 1957; Η ταινία που αποδεικνύει το αντίθετο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.