Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ζήτησαν να συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα (10/3), κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την κλιμάκωση της βίας στη Συρία, έκαναν σήμερα γνωστό διπλωμάτες.
Την ίδια στιγμή ο σύρος ηγέτης Άχμεντ Σαράα δήλωσε σήμερα ότι η χώρα αντιμετωπίζει απόπειρες να συρθεί σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις.
Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο Σαράα δήλωσε πως «απομεινάρια του πρώην καθεστώτος» δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να παραδοθούν αμέσως και πως η Συρία δεν θα επιτρέψει σε οποιεσδήποτε «εξωτερικές ή ντόπιες δυνάμεις» να την σύρουν στο χάος ή στον εμφύλιο πόλεμο.
Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα λογοδοτήσουν «όλοι όσοι είναι αναμιγμένοι σε αιματοχυσία αμάχων», μετά τις βιαιότητες που αναφέρονται εδώ και ημέρες στη μεσογειακή ακτή της χώρας.
«Θα ζητήσουμε λογαριασμό, αυστηρά και χωρίς επιείκεια, από οποιοδήποτε πρόσωπο είναι αναμιγμένο στην αιματοχυσία αμάχων (...) ή το οποίο υπερέβη τις κρατικές εξουσίες», δήλωσε ο Σαράα προσθέτοντας ότι θα σχηματισθεί μια επιτροπή για να «προστατεύσει τη δημόσια ειρήνη».
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.