Μενού
Πυροβολισμοί στην Αϊόβα
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αϊόβα | AP Photos / Andrew Harnik
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε σήμερα (04/01) στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα σε σχολείο στην Αϊόβα, καθώς σύμφωνα με το NBC News, σημειώθηκε περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στο γυμνάσιο Perry High School.

Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς στο σχολείο των ΗΠΑ έφτασαν στο γραφείο της Εισαγγελικής Αρχής του Ντάλας το πρωί της Πέμπτης (σ.σ. τοπική ώρα), με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ο δράστης του περιστατικού είναι νεκρός.

Άξιο αναφοράς είναι ότι σήμερα ξεκινάει στις ΗΠΑ το δεύτερο ακαδημαϊκό τρίμηνο μετά τις χειμερινές διακοπές, ενώ οι Αρχές του Ντάλας επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον δημόσιο βίο.

Σύμφωνα με το NBC, ο Adam Infante, σερίφης στην κομητεία του Ντάλας, ανέφερε πως το περιστατικό των μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ έλαβε χώρα προτού ξεκινήσει το σχολείο.

«Ευτυχώς, υπήρχαν πολύ λίγοι λίγοι μαθητές και προσωπικό μέσα στο κτίριο, το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη θετική έκβαση της υπόθεσης» υπογράμμισε ο σερίφης στη σχετική συνέντευξη Τύπου.

Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ταυτοποιηθεί και αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ του αργότερα, σήμερα. «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον δημόσιο βίο. Εργαζόμαστε αυτήν την ώρα, για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Πέμπτης» πρόσθεσε και κατέληξε ο Adam Infante.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA