Μενού
raisi
Ο Εμπραχίμ Ραϊσί. | Iranian Presidency Office via AP
  • Α-
  • Α+

Πληροφορίες για τις δραματικές στιγμές λίγο πριν και μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γκολάμ Ισμαΐλι, που ήταν επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, το ελικόπτερο αναγκάστηκε να πετάξει ψηλότερα, πριν εξαφανιστεί, επειδή βρέθηκε στην πορεία του ένα πυκνό σύννεφο.

Όπως είπε ο ίδιος, μετά την τελετή εγκαινίων του συνοριακού φράγματος Qala Qiz που μοιράζεται το Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν, απογειώθηκαν προς την πόλη Tabriz με καθαρό καιρό, αλλά στη μέση της διαδρομής συνάντησαν ένα σύννεφο.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο, έδωσε εντολή να πετάξουν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, αλλά αφού έγινε χάθηκε η επικοινωνία.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Ιράν ανέφερε ότι, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της διακοπής της ραδιοεπικοινωνίας με το αεροσκάφος του Ραϊσί, άρχισαν προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με την προσωπική του φρουρά, τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, τον Ιμάμη της Ταμπρίζ και τον κυβερνήτη της πόλης, χωρίς να λάβουν απάντηση.

Ο Ισμαΐλι πρόσθεσε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κυβερνήτη του προεδρικού αεροσκάφους.

Ωστόσο, αντί του κυβερνήτη Μουσταφάουι, απάντησε ο Αγιατολάχ Αλ Χασέμ, ο Ιμάμης της Ταμπρίζ, ο οποίος του είπε: «Δεν είμαι καλά και πέσαμε στην κοιλάδα».

Ιράν: Ο δραματικός διάλογος

Στη συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

  • Πού είσαι;
  • Δεν ξέρω. Είμαι ανάμεσα στα δέντρα.
  • Πώς είναι οι υπόλοιποι; Τους βλέπεις;
  • Δεν βλέπω κανέναν, και είμαι μόνος και δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν υπάρχει κανένας γύρω μου.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ιρανού Προέδρου εξήγησε ότι έγινε σαφές μετά την κλήση ότι το ελικόπτερο είχε καταπέσει.

«Αργότερα μάθαμε ότι οι άλλοι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν αμέσως και ότι η κατάσταση των σορών δείχνει ότι το προσωπικό του αεροσκάφους «πέθανε αμέσως μετά το δυστύχημα», πρόσθεσε ο Ισμαΐλι.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA