Μενού
ronaldo-rodriguez
Cristiano Ronaldo - Georgina Rodriguez | @georginagio
  • Α-
  • Α+

Σε 99 μαστιγώματα «καταδικάστηκε» ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τις αρχές του Ιράν. Αφορμή στάθηκε η αγκαλιά του με την Ιρανή ζωγράφο Φατιμά Χαμίμι κατά την επίσκεψή του στη χώρα. Ωστόσο η είδηση διαψεύτηκε.

Η πρεσβεία του Ιράν στην Ισπανία με ανάρτηση στο twitter αρνήθηκε «κατηγορηματικά την έκδοση οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης κατά οποιουδήποτε διεθνούς αθλητή». Μάλιστα ενέπλεξε στην ανακοίνωση και τον πόλεμο στο Ισραήλ, θεωρώντας ότι όλο αυτό ήταν υποκινούμενο, άλλη μια απόπειρα να επισκιαστούν «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά ενός καταπιεσμένου λαού».

Η είδηση ήρθε από τη Daily Mail, η οποία ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη όταν ο Ρονάλντο επισκέφθηκε την Τεχεράνη το Σεπτέμβριο για τον αγώνα της νέας του ομάδας, Αλ-Νασρ με την Περσέπολις. 

Ήταν εκεί όπου γνώρισε τη ζωγράφο, η οποία ήθελε να του προσφέρει δύο πορτρέτα, φιλοτεχνημένα για χάρη του. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Ρονάλντο αγκάλιασε και φίλησε στο μάγουλο μία καταχαρή Φατιμά, χωρίς να περιμένει πως προσέβαλε έτσι τα θρησκευτικά ήθη.

Τον κυνηγούν για μοιχεία

Η κίνηση του διεθνή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από Ιρανούς δικηγόρους, οι οποίοι κατέθεσαν άμεσα μήνυση κατά του για μοιχεία. Με βάση τον συντηρητικό νόμο του Ιράν, ακόμα και το άγγιγμα μίας παντρεμένης γυναίκας συνιστά μοιχεία και για τους δύο εμπλεκόμενους.

Ο Ρονάλντο έχει γίνει πρόσφατα ανάρπαστος στους δικαστικούς κύκλους του μουσουλμανικού κράτους, αφού πέρα από την πρόσφατη κατηγορία οι δικηγόροι θέλουν να τον καθίσουν στο ειδώλιο και για το ειδεχθές έγκλημα...του να είναι ανύμφευτος.

Όσο ο Κριστιάνο κυκλοφορούσε στους δρόμους του Ιράν με τη σύντροφό του και μοντέλο, Τζωρτζίνα Ροντρίγκεζ, έκανε τους τοπικούς εισαγγελείς να αφρίζουν από το στόμα στη θέα ενός απάντρευτου ζευγαριού, και με παιδιά μάλιστα.

Ευτυχώς για τον ποδοσφαιρικό θρύλο, η αγωνιστική δεν προβλέπει ακόμα δεύτερη αναμέτρηση με την Περσέπολις εντός έδρας. Με το μητρώο του όμως να εμπλουτίζεται συνεχώς, ποιος ξέρει τι κινδύνους θα αντιμετωπίσει ο Κριστιάνο με το που πατήσει το πόδι του σε Ιρανικό έδαφος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA