Αγνοείται η τύχη τριών ορειβατών που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα, χθες Παρασκευή, κατά την αναρρίχησή τους στο ηφαίστειο Καγιάμπε, στο βόρειο τμήμα του Ισημερινού.
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για έναν υπήκοο Ισημερινού και δύο Γερμανούς. Διασώστες καταβάλλουν «κάθε δυνατή προσπάθεια» για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά «οι συνθήκες στο βουνό δεν είναι οι καλύτερες», συμπλήρωσε.
Η εθνική ένωση οδηγών βουνού (Asociación Ecuatoriana de Guías de Montaña / ASEGUIM) ενημέρωσε μέσω ανάρτησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δύο μέλη της αντιλήφθηκαν πως κάποιοι «έπεσαν σε χαράδρα». Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, «χωρίς να λάβουν απάντηση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε γύρω στις 06:15 (τοπική ώρα), το πρωί της Παρασκευής. Το ηφαίστειο Καγιάμπε βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κίτο και φθάνει σε ύψος τα 5.790 μέτρα.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι λόγω της χιονοστιβάδας απαγορεύτηκε προσωρινά η πρόσβαση τουριστών στον εθνικό δρυμό Καγιάμπε-Κόκα.
- ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η πρόταση Φάμελλου για στήριξη του κόμματος Τσίπρα
- Ο τζίρος του κυκλώματος με τις «εξυπηρετήσεις» στις πολεοδομίες της Αττικής - Η δράση και οι ρόλοι των μελών
- Μία συνωμοσία χτισμένη με LEGO, η μορμονική «στοά» της Γιούτα και ένα «βρώμικο» αστυνομικό τμήμα
- Μαριάνα Κατσιμίχα: «Έπρεπε να διαχειριστώ να ακούω το τραγούδι μου παντού και να μην κριντζάρω»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.