Η καταλανική αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο υπεύθυνο για την αδιάκριτη επίθεση σε τουλάχιστον δώδεκα γυναίκες στον σταθμό του μετρό Camp de l'Arpa στη Βαρκελώνη. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο δράστης μπήκε στην πλατφόρμα και ξεκίνησε απρόκλητες επιθέσεις στα θύματα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ένα από τα θύματα τραυματίστηκε σοβαρά, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο και άλλων θυμάτων επίθεσης, που φέρεται να είναι πάνω από 12, σύμφωνα με το Catalan News. Μέχρι στιγμής, μόνο ένα θύμα έχει εμφανιστεί για να υποβάλει καταγγελία. Με μια ανάρτηση στο Twitter, η αστυνομία ενθάρρυνε οποιαδήποτε άλλα πιθανά θύματα να προσέλθουν και να καταθέσουν.
Η Μονάδα Εγκλημάτων Μίσους έχει αναλάβει τον έλεγχο της έρευνας για να διαπιστώσει εάν η επίθεση χαρακτηρίζεται ως έγκλημα μίσους με βάση το φύλο. Στο viral βίντεο, ο δράστης φαίνεται να περπατά στην πλατφόρμα, να περνάει δίπλα από καθισμένoυς επιβάτες παρενοχλώντας τους, προτού πάρει φόρα και καταφέρει μία βίαια γροθιά σε γυναίκα που στεκόταν δίπλα, σωριάζοντάς τη στο πάτωμα.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η γνωστή ηθοποιός - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.